3voor12 Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt online programma bekend

Josbros, Nana Adjoa, S10 en YIN YIN muzikale headliners

Terwijl de meeste festivals tot na de zomer of zelfs naar volgend jaar doorschuiven gaat Bevrijdingsfestival Utrecht door. Een traditiegetrouwe grootse viering in Park Transwijk zit er dit jaar nog niet in, maar gevierd wordt het. Op woensdag 5 mei wordt van 10.00 tot 21.30 uur een online programma uitgezonden vanuit TivoliVredenburg. Het festival heeft vandaag het programma bekendgemaakt.

Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan (interactieve) programmaonderdelen rond de thema’s van 5 mei. “Omdat wij ook dit jaar geen fysieke editie van ons festival kunnen organiseren, hebben wij gekeken hoe wij een zo’n diverse mogelijk online editie konden maken met voor ieder wat wils”, licht festivaldirecteur Manja Kerstholt toe. “En dat is denken we wel gelukt.‘’

Het programma op 5 mei is:

10.00 -13.00 uur: Kinderprogramma 

13.00 - 18.30 uur: Middagprogramma
Het middagprogramma start met het ontsteken van het Vrijheidsvuur en de 'symbolische' ontvangst van het vrijheidsvuur van artiest, songwriter en theatermaker Lakshmi. Daarna gaat presentatrice Brecht van Hulten in gesprek met burgemeester Sharon Dijksma en volgt een Vrijheidscollege van comedian Soundos El Ahmadi. Ook de Landelijke Vrijheidsambassadeurs Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser treden online op. Met de Utrechtse Vrijheidsambassadeurs wordt gesproken over hoe zij zich inzetten voor vrijheid. De middag wordt afgesloten met een documentaire van RTV Utrecht: ‘’Op de Vlucht’’.

18.30 - 21.30 uur: Avondprogramma 
Het avondprogramma bestaat uit muzikale optredens van diverse artiesten en stand-up comedy. De avond start met de winnaar van Songs of Freedom, een 'wedstrijd ' waaraan jonge beginnende artiesten mee konden doen. Uit de inzendingen heeft een jury vijf finalisten geselecteerd die een nummer hebben geschreven over vrijheid. Vanaf 1 mei kan het publiek stemmen op hun favoriete nummer en de publiekswinnaar wordt tijdens de livestream bekendgemaakt. De muzikale headliners die tijdens het avondprogramma optreden zijn Josbros, Nana Adjoa, S10 en YIN YIN.

Scholenprogramma
Het Bevrijdingsfestival Utrecht is niet alleen een muziekfestival, maar ook een inhoudelijk festival. Derdejaarsstudenten van de opleiding Mediaredactie van ROC Midden Nederland schreven artikelen rondom het thema Vrijheid, HKU studenten maakten een videoreeks over wat vrijheid voor hen betekent en ruim 300 leerlingen en studenten deden mee aan het kunstproject Beeldvormen ‘40 -’45.

Vrijheidsmaaltijdsoep
In de aanloop naar Bevrijdingsdag wordt een recept gedeeld waarmee iedereen op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd kan koken en delen. De Vrijheidsmaaltijdsoep is ook verkrijgbaar in blik, waarmee de Voedselbank Utrecht wordt gesteund. De gekochte soepblikken kunnen ook aan de Voedselbank Utrecht gedoneerd worden.

Het programma is de hele dag online te volgen via www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl.

Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht 2021, woensdag 5 mei 2021 (10.00 - 21.30 uur) @ www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12