3voor12 Utrecht

The World of Dust gaat op zoek naar tijdloosheid in nieuwe videoclip

Met zijn vader op bas en broer op drums vertrekt Stefan Breuer voor een 8-daagse tour door Frankrijk

In de nieuwe videoclip van The World of Dust gaat Stefan Breuer op zoek naar tijdloosheid. Levende dieren en planten gaan een dialoog aan met levenloze dieren en voorwerpen. Wie The World of Dust al wat langer volgt, weet dat tijd een centraal thema is in al zijn werk: in de live visuals zijn bijvoorbeeld oude beelden uit Breuer's jeugd verwerkt en het eerste album Bhava handelt over wedergeboorte.

Centraal in de clip staat het oude lied ‘Gospel’, van het album Womb Realm (2015). De tekst gaat over nieuw leven; zijn toen nog ongeboren dochter. Inmiddels is ook Womb Realm toe aan een nieuw leven: nadat de cd vrijwel direct uitverkocht raakte, is er nu een herpersing verkrijgbaar op Tiny Room Records.

Deze reissue gaat over een paar weken mee in de koffer naar Frankrijk, waar Breuer alle liedjes van Womb Realm heeft geschreven (op de camping van zijn vader in de Auvergne). Samen met zijn vader (bas) en broer (drums) in zijn backing band, verzorgt The World of Dust in de tweede helft van oktober zeven optredens in het land. Van Poitiers naar Bordeaux, van Toulouse naar Clermont-Ferrand. De meeste optredens zijn samen met Tiny Room Records-labelgenoten Queen of the Meadow en Garciaphone.

Met de tour, de heruitgave en de clip wordt gevierd dat er niet altijd een reden nodig is om dingen op een bepaald moment te doen. Soms komt er iets op je pad waar je in het moment zelf van kunt genieten. Een vader die na zijn zestigste met zijn twee zoons een week in een bandbus gaat zitten, bijvoorbeeld.

De tryout van de familieband is zaterdagmiddag 13 oktober in Koffie Leute, Utrecht. Op maandag 8 oktober kun je The World of Dust zien in studio Patrick en na de try-out show op 13 oktober doet hij de support van Bert Dockx in Molen de Ster.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12