3voor12 Utrecht

Plaatenboek gaat verder als Dig It!

Marktkraam wordt winkel in de Utrechtse binnenstad

Vanaf zaterdag 1 september is Utrecht een platenzaak rijker. Bert Tiggelers van Plaatenboek verruilt zijn marktkraam voor een winkelpand aan de Loeff Berchmakerstraat.

Iedere woensdag en vrijdag was de kraam van Plaatenboek te vinden op de markt op het Vredenburg. Zoals de naam al verraadt, werden er platen en boeken verkocht. Na het succes van vier jaar platen verkopen op de markt, begint Bert Tiggelers zijn eigen winkel met de naam Dig It!. De naam verwijst naar het zoeken naar platen, ook wel crate digging genoemd.

De nieuwe winkel komt vol te staan met tweedehands vinyl in een groot aantal genres. De boeken laat hij voor wat ze zijn, vertelde hij aan het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Misschien komen er wel wat muziekboeken in de winkel. Als daar ruimte voor is.”

Net als op de markt staat de winkel van Tiggelers vol met tweedehands vinyl. Aan weblog De Kettingzaag vertelt de toekomstig winkeleigenaar dat er op termijn ook nieuwe platen in de bakken zullen staan. “Niet de nieuwe Adele, maar klassiekers die opnieuw worden uitgegeven of onbekende bands op kleine labels.” Naast vinyl worden er ook platenspelers in de winkel verkocht.

Het is voor Tiggelers belangrijk dat de kleine winkel een open karakter krijgt. Of zoals hij zelf tegen De Kettingzaag zegt: “Het moet een huiskamergevoel uitstralen zonder een clubhuis voor ingewijden en bekenden te worden.” Naast de verkoop van platen wil Tiggelers ook instore optredens gaan organiseren. Hiervoor heeft hij een aantal van zijn platenbakken op wieltjes gezet.

De officiele opening is op zaterdag 1 september vanaf 12:00 uur in de winkel met een optreden van Ronald Visser en plaatjes van dj Der Wolfshund.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12