3voor12 Utrecht

HUEGO brengt Chicago naar Utrecht met 160 beats per minute

Down for Whatever EP moet weg plaveien voor Conservative Hustlin’ collectief

Hoe kom je als jonge dj eigenlijk aan de slag? De Utrechtse HUEGO laat het zien met zijn eerste release Down for Whatever: gooi die tracks de wereld in, laat ze weten wie je bent. De EP is een visitekaartje voor de industrie en een liefdesverklaring aan Chicago.

Wie rustig achterover wil zitten om de zorgen van de dag te vergeten is bij HUEGO aan het verkeerde adres. De jonge dj van het Utrechtse Convervative Hustlin’ collectief begint zijn eerste EP Down for Whatever met snelle, diepe basaanvallen die niet stoppen tot het laatste nummer voorbij is.

De nummers zijn zonder uitzondering snel (160 bpm),volgestopt met breakbeats, obscure en minder obscure samples bijgestaan door opzwepende synthesisers. Je zou het Chicago house ‘on steroids’ kunnen noemen. Zelf plaatst het collectief, en daarmee HUEGO, zich binnen de genres van juke en footwork. Uptempo, gemaakt voor dansbattles en diep geworteld in de muziekscene uit het Chicago van de jaren 90.

Hugo Emmerzael, de man achter HUEGO, vertelt dat de EP gezien moet worden als een visitekaartje voor festivalboekers. De nummers zijn een voorproefje voor later werk. Daardoor is de EP misschien niet heel samenhangend, maar toont hij wel de verschillende kanten van HUEGO. Zo laat hij op ‘Better Days’ horen hoe hij acid en jungle tot een agressieve apotheose kan laten komen, vervolgens laat hij de luisteraar op ‘Shine Forth’ kennis maken met de hypnotyserende tonen van Ravi Shankar terwijl het tempo onveranderlijk hoog blijft. De titeltrack wordt tot het laatste bewaard: ‘Down for Whatever’ brengt een breakbeat met een overliggende synth die niet zou misstaan in de nieuwe Star Wars-films.

De EP moet Conservative Hustlin’ voortstuwen, dat sinds twee jaar Utrecht onveilig maakt. Waar het ooit begon als tweemaandelijks feestje in ACU, zijn de plannen nu verzet naar De Helling, een eigen radioshow en hopelijk een groeiend aantal dj’s en producers die muziek voor hen uit gaan brengen. Ook daar moet de EP aan meewerken zegt Emmerzael: ”Deze release is ook een manier om aan iedereen in de scene te laten zien dat ik en Conservative Hustlin' dit menen.“

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12