3voor12 Utrecht

(...) Centraal verdwijnt in fantasiewereld, maar keert ook weer terug naar het ‘echte leven’

Videopresentatie nieuwe single ‘Honing’ vindt plaats tijdens eigen minifestival Pretpark!

Het zijn spannende dagen voor (...) Centraal. Vandaag is hun tweede single ‘Honing’ verschenen en morgen (11 november) vindt Pretpark! plaats, het festival dat ze organiseren tijdens het gratis stadsfestival U? Daar presenteert het collectief ook de video voor ‘Honing’.

‘Honing’ is de opvolger van ‘Spokenjong’, en gaat over naar buiten durven treden en volledig jezelf kunnen zijn. Over verdwijnen in je fantasiewereld, maar dat je uiteindelijk ook weer moet terugkeren naar het ‘echte leven’. Dat is ook te zien in de uiteindelijke videoclip, waar de hoofdpersoon steeds uit een caravan naar de buitenwereld gluurt.

Het door Roy van Rosendaal (Figgie) gemixte nummer is een pakkend indiepopliedje dat opent met de kreet ‘Zo voelt het!’. Het tempo wordt vooral bepaald door de bas; eerst heel prominent, later wat meer op de achtergrond. Sprankelende gitaren en vloeiende synths zetten de muzikale toon. Wat ook goed werkt is het stop/start-gedeelte in het refrein: “De rode gloed, als honing in de zon. Zo voelt het!”.

(...) Centraal presenteert de video van ‘Honing’ op zaterdag 11 november in Kinderboerderij Nieuw Rotsoord. Dat gebeurt in een van de caravans van Utrechtse kunstenaar Pet van Luijtgaarden, waarin ze de clip ook hebben opgenomen. De presentatie vindt plaats tijdens het door hun zelf georganiseerde minifestival Pretpark!, dat dan weer onderdeel is van stadsfestival U?. “We hebben in totaal meer dan acht muzikale acts op de planning staan”, licht Jordi Holterman van het collectief toe. “Zowel vrienden als andere acts die we erg waarderen. Dit zijn onder andere Velocity Made Good, Kboy en de goedzo jongens, Chattermag, kunstenaar Pet van Luijtgaarden, One Another, Abyss en Dancing Ambiance. Daarnaast zijn er ook heel wat verrassingen te zien. Het programma loopt de hele dag door en er staat elk moment iets te gebeuren.” 

Te zien: Pretpark!, zaterdag 11 november 2023, 14.00 - 20.00 uur @ Kinderboerderij Nieuws Rotsoor

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12