3voor12 Utrecht

Provincie Utrecht stelt €100.000 beschikbaar voor artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers

Steunfonds voor jonge, talentvolle makers die door coronacrisis niet of nauwelijks konden produceren en presenteren

De provincie Utrecht stelt €100.000 beschikbaar voor artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers om de ontwikkeling van nieuw aanbod te stimuleren. Aanleiding is dat talentvolle makers in de culturele sector hebben door de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Het Steunfonds Talentvolle Makers biedt financiële ruimte om artistieke ontwikkeling op korte termijn te realiseren. Jonge, talentvolle makers uit de provincie Utrecht kunnen tot 1 november 2021 een aanvraag indienen via het nieuwe muziekplatform EnterNoMansLand.nl.

Twee regelingen
Naast het creëren van nieuw aanbod staat de ontwikkeling van jonge, talentvolle makers centraal binnen het Steunfonds Talentvolle Makers. Een heldere ontwikkelingsvraag met een concreet doel zijn daarom van belang voor een succesvolle aanvraag. Het Steunfonds heeft twee regelingen:

  • Regeling 1: Onderzoeken/maken - makers die iets willen onderzoeken of makers rondom een eigen muziekproject kunnen tussen de €1.000 tot €4.000 aanvragen. 
  • Regeling 2: Excelleren - drie acts komen in aanmerking voor een bijdrage van €10.000. Dit budget is bestemd voor gevorderde makers die willen werken aan de compositie, productie en presentatie van een eindproduct waarbij ook een professioneel organiserende partij is betrokken.

Selectie door netwerk van regionale podia en experts
Productieplatform De Coöperatie coördineert de selectie en begeleiding door het Steunfonds en heeft daarvoor de handen ineen geslagen met De Helling, FLUOR en Kosmik. Gezamenlijk stellen deze partners een selectiecommissie samen waarin ook gevestigde pop/hiphop makers en producers uit de regio worden opgenomen. De selectiecommissie beoordeelt aanvragen op motivatie, onderbouwing, haalbaarheid, budgettering en volledigheid.

De definitieve selectie wordt op 24 november 2021 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse muziekconferentie No Man’s Land, die dit jaar wederom online plaatsvindt op EnterNoMansLand.nl en wordt uitgezonden vanuit TivoliVredenburg.

Meer informatie over het Steunfonds Talentvolle Makers vind je hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12