3voor12 Utrecht

Punk Pizza draagt steentje bij aan cultuursector

Euro per pizza naar EKKO en TivoliVredenburg πŸ‡πŸ₯š

De coronamaatregelen hebben op iedereen een flinke impact, zo ook voor Punk Pizza. Voor eigenaar Miel Hollander is dat echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, integendeel.

Personeel
‘‘Ik zag het al een beetje aankomen’’, blikt Hollander terug op de sluiting van de horecagelegenheden. Zijn eerste reactie was: ‘‘Oké, dan gaan we gewoon dicht’’. Maar daar kwam hij van terug en dacht al snel: ‘’Shit, we hebben veel oproepkrachten en een chef die net ZZP’er is geworden. πŸ‡πŸ₯š Als de tent stilligt hebben zij geen inkomsten’’. Er werd een plan bedacht en niet veel later was het besluit van Hollander daar: ‘‘Als we doorgaan, dan moeten we weer gaan bezorgen’’. En zo geschiedde het. 

Euro per pizza
Ondanks dat het geen gemakkelijke tijd is voor Punk Pizza wilde Hollander meer doen dan alleen overleven en zijn personeel aan het werk houden. Het idee om iets voor de cultuursector te doen en een euro per pizza te doneren komt van zijn vriendin: ‘‘Toen we na de persconferentie samen op de bank zaten kwam zij met dit goede idee en ik was meteen om’’.

EKKO en TivoliVredenburg
Deze coronacrisis is een enorme klap voor de cultuursector. Hollander denkt dat veel mensen dat nog nauwelijks beseffen. Op de vraag waarom hij juist voor EKKO en TivoliVredenburg heeft gekozen, is hij duidelijk: ‘‘Ik heb, net als heel veel Utrechters, een hoop meegemaakt in zowel Tivoli als EKKO. Veel gezien, en veel emoties kunnen en mogen delen bij concerten en dansavonden. Mijn hart heeft altijd in de muziek gelegen’’. 

Hartverwarmend
Op sommige dagen giert het qua drukte de spuigaten uit en dus kun je Hollander zelf ook voorbij zien fietsen met een pizzadoos. ‘‘Ik merk heel veel commitment bij mensen, misschien nog wel meer dan normaliter. Het geeft mij vertrouwen om te zien dat Punk Pizza bestaansrecht heeft. En het is hartverwarmend dat mensen ook op deze momenten achter je staan’’.

Van duimpjes tot middelvingers
Van duimpjes tot ironische middelvingers, Hollander ziet van alles voorbijkomen. ‘‘Er stond zelfs iemand met een paarse pruik en een gitaar in de gang om zijn pizza te ontvangen’’. Utrecht zet zijn schouders eronder, dat is mooi om te zien. En dat is ook precies het signaal wat Hollander wil afgeven naar de buitenwereld: ‘‘Ik vind dat je in dit soort omstandigheden om je heen moet blijven kijken. Er zijn er meer die het zwaar hebben nu’’, sluit hij af. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12