3voor12 Utrecht

Geinbeat haalt genoeg geld op met benefiet

Toekomst van het festival nog onzeker

Het leek erop of Geinbeat kopje onder zou gaan na de verregende editie van 2017. Maar de organisatie gaf niet op. Met verschillende acties, waaronder een benefietconcert in het Nieuwegeinse jongerencentrum The Pit, haalden zij geld op. De organisatie is uit de grootste financiële zorgen. Het is nog niet duidelijk of het festival volgend jaar door kan gaan.

Tijdens de benefietavond speelden bands met een Geinbeat-verleden. Een deel van de bands zou afgelopen zomer op het festival te zien zijn. De Bazzookas, Wildebeat en Seven To Eleven halen hun Geinbeat-show nu in bij The Pit. De zaterdagmiddag van Geinbeat moest afgeblazen worden vanwege de vele regen en de harde wind. De band Filthy Felons speelde niet in The Pit, maar besloot hun gage van een ander optreden te doneren aan het festival. In totaal leverde de avond 2000 euro op. Filthy Felons speelde in 2016 op Geinbeat, na het winnen van de Kleine Prijs van Nieuwegein in hetzelfde jaar.

Zowel het geld van de kaartverkoop als de baromzet kwam ten goede aan de festivalorganisatie. Ook werkten alle bands belangeloos mee. Jongerencentrum The Pit, dat samenwerkt met Geinbeat voor de Kleine Prijs van Nieuwegein, stelde hun zaal gratis ter beschikking voor de benefiet.

Nu de organisatie ‘de eigen rekeningen weer kan betalen’, zijn de grootste financiële zorgen even voorbij. Wel laat de organisatie weten dat het bedrag nog niet groot genoeg is om een nieuw festival op te zetten en om de Kleine Prijs van Nieuwegein door te laten gaan. Om een nieuwe editie van zowel de bandwedstrijd en het festival op te zetten hebben ze 10.000 euro nodig.

In september haalde de organisatie al 900 euro op tijdens het City Plaza minifestival. De baropbrengst van het muziekgedeelte op het Stadsbalkon ging naar het Geinbeat festival. Na de eerdere acties is de organisatie ook bezig met het opzetten van een crowdfundingsactie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12