3voor12 Utrecht

Marlein Parlevliet: “Minder instore optredens in de stad vind ik oprecht een gemis”

Utrechtse platenzaak Swordfish & Friend stopt na ruim vier jaar

Swordfish & Friend sluit binnenkort haar deuren. Wat begon als een pop-up store, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een creatieve winkel met kunst en muziek, waar ook veel instore optredens, lezingen en evenementen plaatsvinden.

In augustus 2014 is de platenzaak als pop-up store in Utrecht geopend. Na meer dan vijftig instore-sessies met verschillende artiesten is de winkel, die in mei het vijfjarig bestaan vierde, vanaf eind december 2018 niet meer open. Swordfish & Friend stopt omdat het bedrijf niet winstgevend kon worden gemaakt, ondanks dat het concept in de meeste opzichten groeide.

Het bedrijf Swordfish & Friend zelf stopt gelukkig niet. Marlein Parlevliet, mede-eigenaar: “De winkel is een zijproject van ons productie- en distributiebedrijf gevestigd in de Meern. We kregen de mogelijkheid om het winkelpand voor een goede prijs te huren, in eerste instantie als pop-up store, maar we vonden het zo leuk dat we door zijn gegaan. Er was geen doel om winstgevend te worden met de winkel, maar het moet ook niet te veel geld gaan kosten.”

“Swordfish & Friend is een plek waar creatieve mensen bij elkaar komen, toch anders dan het distributiecentrum in de Meern.” Volgens Parlevliet is het belangrijk om de straten van de stad Utrecht te vullen met mooie, onafhankelijke en spannende winkels waar je een ander aanbod kan vinden dan in online winkels, en waar het leuk is om samen te komen. “We organiseerden regelmatig instore optredens, lezingen en andere evenementen. Dat dat wegvalt vind ik een oprecht gemis in de stad.”

Op dit moment heeft Swordfish & Friend nog veel leuke andere projecten lopen op het gebied van productontwikkeling en distributie. “Het is ook fijn om ons daarop te kunnen focussen, ondanks dat het heel jammer is dat de winkel gaat sluiten,” aldus Parlevliet.

Of er nog een afscheidsfeest komt om de mooie jaren van de winkel af te sluiten, is nog niet bekend. Wel is het zeker dat je tijdens de Popronde op donderdag 11 oktober en tijdens Le Guess Who? in november gewoon nog bij Swordfish & Friend kunt samenkomen om te genieten van de muziek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12