Op donderdag 29 februari, schrikkeldag, vond de maandelijkse Club 3voor12 Utrecht weer plaats in dB’s. Met drie acts van Utrechtse bodem hoorden we indie, punk, en mix van de twee genres en meer. Het was een avond vol catchy hooks, moshpits en trouwe fans.

The Hook

Wanneer de drie piepjonge bandleden van The Hook het podium opstappen klinkt er luid gejuich. De band, die een mix maakt van indie en punk, heeft duidelijk al wat fans binnengehaald. Dit ondanks dat ze nog geen enkel nummer uit hebben en vandaag pas hun tweede show met eigen materiaal spelen. Aan het begin van hun set kijken de bandleden Jan Kleijn, Rein Rinsema en Lou Duringhof nog wat weinig de zaal in. Tegen het einde komen ze echter wat meer los. De naam van de Clash of the Titans deelnemer is vrij letterlijk: hun nummers zijn gevuld met pakkende hooks die het publiek al snel aan het dansen en moshen krijgt. Zowel de band als hun even jonge fans nemen je heel even mee terug naar de vrijheid van je tienerjaren, maar ook de meerderjarige publieksleden dansen er wild op los. 

Contraire

De vierkoppige band Contraire heeft al wat meer ervaring. Ze zijn al sinds 2020 actief in deze formatie en hebben tot nu toe zes singels op hun naam. De Utrechts/Arnhemse act begint hun set met ‘All-in’, hun nieuwste single die in december verscheen. De dansbare synthpop met disco-achtige bassline laat de zaal meteen weten wat voor een band hier op het podium staat. Na het eerste nummer laat frontman en songwriter van de band, Marijn Teunisse, de veelzijdigheid van zijn stem zien door energieke vocals af te wisselen met ingetogen falsetto. Het contrast tussen The Hook en Contraire is enorm. Dit lijkt het publiek, dat rustig meedanst, echter niets uit te maken. Halverwege de set zijn er wat problemen met de gitaar, die nauwelijks hoorbaar is in de zaal. Dit wordt gelukkig snel opgelost waarna de band de zaal trakteert op een primeur met het nummer ‘Your Call’. Net voor het laatste nummer neemt Teunisse een moment om afscheid te nemen van bassist Yaresh Soekhlal, die deze avond zijn laatste show speelt met de band.

Spurn

Ook de leden van Spurn, een nog redelijk vers geformeerde band, hebben hun fans meegenomen. Voordat ze ook maar een voet op het podium hebben gezet, worden ze al aangekondigd door een enthousiaste fan. Hun nummers zijn kort en catchy, zoals een echte punkband het betaamt. De sound is echter niet zo standaard punk: de synthesizer speelt de hoofdrol in de meeste van hun nummers. En dat slaat aan bij het publiek. Al snel begint er een moshpit die nummer na nummer steeds meer de ruimte vult. De band bracht eerder dit jaar hun eerste singel ‘Legal Murder’ uit, met het nummer ‘Anxious’ als B-side. Wanneer de egg-punkband aan het einde van hun set gearriveerd is, klinkt een luide “we want more”. Veel meer is er echter niet te geven: “We hebben geen nummers meer maar we kunnen wel iets opnieuw spelen”. Wanneer ze dit dan doen ontstaat de grootste moshpit van de avond. 20 maart staan de synth-punkers weer op het podium van dB’s, dit keer als support act voor het Italiaanse rock ’n roll duo THE DEVILS.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht februari met The Hook, Contraire en Spurn, donderdag 29 februari 2024  @ dB’s