Vorig jaar zag je op de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis de terugkeer van Solo. Michiel Flamman en Simon Gitsels speelden een intieme set In een donkere Domkerk. Dat beviel zo goed dat er op de komende editie van de Nacht, op zaterdag 14 oktober, maar liefst vier acts op twee podia in de Domkerk spelen. Zelf hebben wij Dayo, Roodnoot en A. Johanson geprogrammeerd. De Nacht wordt afgesloten door Happy Camper, dat nummers van het nieuwe album The Both of Us speelt.

Tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is er van alles te ontdekken op verschillende locaties. Alle onderdelen vind je in het blokkenschema op de website van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Daarin staat ook de tijden van de optredens van Dayo, Roodnoot, A. Johanson en Happy Camper in de Domkerk. Kaarten voor de Nacht zijn hier te koop.

Dayo (20.30 uur)

Dayo is een 24-jarige singer-songwriter. Geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Billie Eilish, Eefje de Visser en Nick Hakim schrijft ze melancholische, soms duistere songs over haar groei, verdriet, haar kijk op het leven en haar mentale gezondheid. In 2022 bracht ze haar meest recente EP De Dromen Boven uit.

Roodnoot (21.15 uur)

Roodnoot is het geesteskind van Bob Barlag dat ontstond tijdens de warme zomer van 2018 als hommage aan de gelijknamige kunstboerderij buiten Utrecht. Hij verbleef daar die zomer, en de openheid en vrijheid van de locatie inspireerden hem om een collectie songs te schrijven. De Roodnoot EP kwam uit aan het eind van 2019. In de jaren erna heeft hij zorgvuldig aan nieuwe liedjes gewerkt, die hebben geleid tot de nieuwe EP When All is Said and Done, die op 13 oktober uitkomt. De eerste singles, ‘Could I’, ‘Trains’ en ‘What’s Wrong’ (met Géonne Hartman) zijn al uit en geven een goed beeld van de dynamische en gelaagde muziek die Roodnoot maakt.

A. Johanson (22.00 uur)

Als het kon nam hij je het liefst mee naar Scandinavië voor een roadtrip door een herfstig landschap, waar er in de auto genoeg tijd is voor langgerekte, roots-achtige nummers. Of voor een klein folkliedje in een hutje op de hei, om melancholisch weg te dromen bij het haardvuur. Dat is songwriter A. Johanson uit Utrecht, van enkel gitaar en zang tot soundscapes verdrinkend in galm. Eind 2019 verscheen zijn eerste EP: Little Lies. Een korte reis door zijn gedachten waarbij je de road trip beelden vanzelf voor je ziet verschijnen. Niet gek, want met zijn achtergrond in toegepaste compositie is er altijd wel een filmisch element in zijn muziek te vinden. Een jaar geleden verscheen zijn album Who Are We Fooling.

Happy camper (22.45 uur)

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis hoor je nieuwe muziek van het Edison-winnende muziekproject Happy Camper. De band rond Job Roggeveen en Leine bracht in september een vierde album uit - The Both of Us – waarmee zij de komende maanden op theatertour gaan. Het overkoepelende thema is afscheid nemen van een vriendschap of een relatie. En hoe het is om te ontdekken wie je ook alweer was, als je na lange tijd weer op jezelf bent. Je autonomie hervinden, in het diepe durven springen en nieuwe avonturen en verbintenissen aangaan. In de Domkerk brengen ze dromerige, akoestische liedjes, ergens balancerend tussen melancholie en folky feelgood melodieën.


Te zien: Nacht van de Utrechtse Geschiedenis, zaterdag 14 oktober 2023 @ verschillende locaties.