Op donderdag 23 februari was er weer een editie van Club 3voor12 Utrecht. In een gezellig gevuld dB’s speelden Luz Bravo, D’ORANGE en Stella. Het werd een gevarieerde avond, met veel vrouwen op de voorgrond. De avond werd ingeluid met de uitspraak 'the future is female' als algehele sfeer.

Luz Bravo
De avond wordt geopend door de bevlogen Luz Bravo en haar band. Hoe geëngageerd Bravo in het leven staat brengt ze met haar heldere stem levendig over. “Voor onze vrouwen en fems, wij zijn alles wat de wereld nodig heeft.” Met een glimlach kijken veel mensen in de zaal bewonderend haar kant op. Door de twee achtergrondzangers en de pianist (die af en toe ook meezingt) komt er gelaagdheid in de nummers. Met zeven personen vullen Luz en haar band het podium met soulvolle R&B over relaties en body positivity. Over dat laatste gaat haar eerste single ‘Take it Off’. Aan het publiek maakt ze nog extra duidelijk dat dit lied voor alle mensen is die het moeilijk vinden hun lichaam te laten zien in de zomer; die mensen hoopt ze met dit nummer kracht te geven. Aan het publiek te zien komt haar positieve en krachtige geluid goed over.

D’ORANGE
Van de ene frontvrouw gaan we over in de andere, eentje met een totaal andere sfeer. D’ORANGE maakt jazzpop, met af en toe wat meer jazz en soms wat meer een pop. De vijf bandleden staan rustig en zelfverzekerd op het podium. Na het spelen van ‘Taken by Suprise’ wordt verteld dat we een speciale versie van het nummer hebben gehoord, die niet op Spotify staat. Jammer dat we hem niet meer terug kunnen horen, maar wel extra bijzonder. Als toevoeging aan de act begint de drummer halverwege te zingen, waardoor de show nog meer tot leven komt. In lange instrumentale stukken, met een stabiele trompet komt de jazzsfeer charmant naar voren. Op het einde wordt het publiek naar voren geroepen, wat zorgt voor een huiselijke sfeer. Echt als een goede fles wijn, waar hun naam ook vandaan komt.

Stella
De avond wordt afgesloten met een pittige optreden van Popronde-talenten uit eigen stad. De band creëert door middel van hun energieke soft grungesound, en af en toe wat kleinere popstukken, een dynamische stemming. Met muzikale inspiraties als PJ Harvey, Sonic Youth en Big Thief is dat bruggetje snel gemaakt. Wanneer het tempo omhoog gaat, gaat ook de zaal los. Ondertussen promoot frontvrouw Tosca van der Waals op een geestige wijze hun Instagram-account en de single ‘Satisfied’ die net een weekje eerder is uitgekomen. Wij mogen hem alvast horen. Het lied begint ingetogen, maar het wordt steeds onstuimiger. Het wordt verrassend wanneer de energieke basgitarist er een strijkstok bij pakt, wat zorgt voor een dromerige klank. De bandleden bewegen comfortabel over het podium en de zangeres voelt zich blijkbaar zo thuis dat ze liggend op het podiumvloer eindigt. Vol kracht wordt de avond afgesloten, met drie keer op rij een vrouw met power als blikvanger.

Gezien: Luz Bravo, D’ORANGE en Stella, donderdag 23 februari 2023 @ dB’s, Utrecht