We hebben dit jaar gelukkig volop kunnen genieten van concerten. Onze fotografen blikken terug en kiezen hun favoriete foto van een concert (of interview). Kijk met ons mee naar deze mooie beelden en lees de persoonlijke toelichting van elke foto!

Lisanne Lentink

“Nonchelange bij de eerste Club 3voor12 Utrecht na een lockdown. Iedereen wilde weer. Maar Nonchelange liet ons verplicht stokstijf staan tijdens zijn nummer De Rem, een onmogelijke opgave. Ik luister het liedje nog steeds vaak, vooral onderweg, een interessante afwisseling met boze gitaren en duistere melodieën.”

Sabrine Baakman

“Deze foto heb ik gemaakt tijdens een show van Birth of Manuel (Utrecht) in ACU. Wanneer ik flits in combinatie met een langzame sluitertijd is het altijd een verassing hoe de foto eruit komt te zien. Ik ben erg blij met het resultaat, het lijkt alsof de zanger omringt wordt door vuur!”

Wijgert-Jan van As

“Tijdens de Popronde valt de nacht als De Toegift bij EKKO de zaal bespeelt met hun tedere en jazzy Zeeuws-Brabantse Nederindiefolk. Terwijl de boomlange frontman Maxim Ventulé neerdaalt vanaf het podium en als in slow motion door zijn publiek zweeft, betovert hij iedereen met zijn maraca en lieve teksten. Dit vond ik een prachtig intiem moment, waarbij ik dicht op de huid van Maxim zat om deze foto te maken.”

Dagmar van der Zalm

“Ik kende Kymara helemaal niet voordat ik gevraagd werd voor deze shoot, maar ik ben heel blij dat ik haar heb leren kennen. Kymara heeft echt een hele fijne energie en hoewel het niet perse een genre is dat ik vaak luister, was het een hele leuke avond. Ik vind het heel leuk dat haar hand precies mooi in de foto zit.”

Mirel Masic

“Deze foto van het event Proces Kabaal x TBS x SOS Free Party maakte ik tijdens U? op het Hof van Cartesius. Terwijl tegenover bij KidZcity ouders met kinderen rondliepen, vond ik hier ineens een teknofeest compleet met een speakermuur. Ik heb het feest zo kunnen vastleggen dat je voorop gezelligheid ziet in de vorm van blije mensen, en op de achtergrond de speakermuur. De lachende meid als middelpunt van deze foto met de zon die op haar schijnt maakt het tot mijn favoriete van 2022.”

Viv Naastepad

“Deze foto is gemaakt afgelopen juli in het Centraal Museum van Utrecht. Bij dit evenement werden kunst, cultuur en geschiedenis bij elkaar gebracht. Mooi was om te zien hoe bezoekers stil en geconcentreerd achter de tekentafel zaten en aandachtig schilderijen bekeken en vervolgens zich helemaal lieten meegaan in de optredens van de muzikanten. De sfeer en het enthousiasme van het publiek heb ik proberen vast te leggen in deze foto.”

Reinier van Olderen

“Deze foto is bewust gemaakt om het kleinere onderdeel van het plaatje zichtbaar te maken dat vol plezier en interesse naar de artiest kijkt. De moeder aan de zijkant.”

Paulus van Dorsten

“The Resurrection, zoals het WAS te zijn.”

Irma Blonk

“Ik ben kort geleden begonnen voor 3voor12 Utrecht en heb daarom een plaatje gekozen dat mij enthousiast heeft gemaakt om het fotografieteam te versterken. Deze foto heb ik gemaakt op een jaarlijks terugkomend tuinfestival georganiseerd door een groot studentenhuis in Utrecht. De band op de foto, Picknick Banter, sprong daar van het kleine geimproviseerde podium af met enthousiasme en samenspel. Toen ik vooraan het podium stond voelde ik dat ik het goed voor elkaar had om daar met mijn camera te staan. Dynamiek, improvisatie en energie straalt dit uit en dat is wat ik graag vastleg.”

Faizel Joemrati

“Foto van Martyr bij Willems Wondere Weiland 20e verjaardag. Heavy metal: geschikt voor alle leeftijden 😉”

Jelle de Ru

“Mijn favoriete foto van dit jaar was dit shot van Colin Benders bij 900 minuten. Wat een feestje was dat. Utrecht heeft meer van dit soort evenementen nodig. Ik zag dit moment gebeuren in een split second en dit was voor het eerst dat ik weer een portfoliowaardig beeld heb geschoten sinds de Coronatijd. Ik moest het roest nog van mij afschieten en mijn camera’s afstoffen. Nu ik langzaam weer in de flow begin te raken heb ik enorm veel zin in volgend jaar. Tijd om nog meer beeld te maken waar ik zelf trots op ben. Tot op de dansvloer ergens!”