Het afgelopen jaar heeft iedereen het wandelen ontdekt. Om een beetje variatie te bieden aan de rondjes hebben De Helling en 3voor12 Utrecht de handen ineengeslagen en maakten zij de wandeling en playlist Rondje Rotsoord.

We beginnen bij het Louis Hartlooper Complex om ons een verhaal te laten vertellen over de Tolsteegbarriere. Langs verschillende punten op de kaart zakken we af naar Rotsoord. “Audiotours hebben een beetje een suf imago omdat ze alleen gebruikt worden in musea. Wij zijn het eerste poppodium dat zoiets doet”, vertelt Ella Stoffers, hoofdproducent van De Helling.

De wandeling is opgezet door een aantal medewerkers van De Helling, waaronder Ella. ”Tijdens de lockdown gingen veel mensen uit het team wandelen, want dat is het enige wat nog kon. Vaak luisterden ze onderweg naar een podcast”, aldus Ella. “En op deze manier kun je iets leren over de stad en ook nog naar muziek luisteren!” Eenmaal op de route blijkt dat we niet de enige zijn die de wandeling aan het testen is. “Ah, daar gaat onze stagiaire Niamh met een vriend”, merkt Ella op.

De verhalen tijdens de wandeling zijn verzameld, geresearched en geschreven door historicus en stadsgids Bart van Mierlo. Op het moment dat je in bij één van de punten op de kaart aankomt, hoor je ook zijn stem. “De opnames hebben we gemaakt op het podium van De Helling. Op die manier krijg je hopelijk het gevoel van de zaal nog een beetje mee”, vertelt Ella. Om het wandelen tussen de verschillende punten door aangenaam te maken, stelde 3voor12 Utrecht een playlist samen. Met muziek van acts als Tessel, Josbros, Figgie en Bongloard; de wat meer ervaren acts die ook buiten de provincie Utrecht al voet aan de grond hebben gekregen.

Tijdens de wandeling krijg je dus enorm veel feitjes te horen over het gebied. Dan kun je, als je de volgende keer met je vrienden in De Helling bent, vertellen waarom De Helling vroeger ‘het schrale end’ werd genoemd, waarom het spookte op Rotsoord en waar die naam eigenlijk vandaan komt.

De wandeling Rondje Rotsoord is te vinden in de app izi.TRAVEL en die is te downloaden in de App Store en Play Store.