TivoliVredenburg is begonnen met Walk The Line, een reeks concerten waarbij je wordt meegenomen op een unieke tour door het gebouw met tussenstops voor optredens in de Ronda, Pandora, Hertz en Cloud Nine. Tijdens de tour ervaar je in één bezoek diverse zalen en krijg je zo een gevoel waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Afgelopen weekend was er een speciale indie-editie waarbij met negen tours op zaterdag én zondag. Onze fotograaf Roosmarijn Broersen haakte aan bij één van de zaterdag-tours.

Ondanks dat we het natuurlijk anders zouden willen, met volle zalen en meedansen op de muziek, is het al heel fijn dat dit mag. We worden rondgeleid door twee dames met roze shirts, die normaal achter de schermen van TivoliVredenburg werken (één als bedrijfsleider). Bij elke zaal horen we een korte geschiedenis, leuke anekdotes over de zaal en wordt de band geïntroduceerd.

De middag begint rustig met Robin Kester in de Hertz.

Daarna door naar de Cloud Nine waar we op fijne cocktailstoeltjes zitten om te luisteren naar Naive Set. Daarbij begonnen de voetjes al een beetje te bewegen op de muziek.

Vervolgens is er een pauze van ongeveer twintig minuten in Park 6, waar ook een foto expositie te zien is over het Black Lives Matter protest in Utrecht.

Ook is er tijd om een drankje te halen of even naar het toilet te gaan.

In de Pandora speelt Equal Idiots. Het Belgische duo heeft speciaal navraag gedaan bij TivoliVredenburg: het publiek mag op de blokken gaan staan dansen, crowdsurfen en kleding uittrekken... mits op 1,5 meter. Dat wordt helaas niet gedaan. De band gaat er zelf wel helemaal vol voor en krijgt de zaal zelfs aan het meezingen. Toch vreemd om bij deze band te moeten zitten.

Als laatste speelt Personal Trainer in de Ronda, waarbij Willem Smit zijn prachtige dansmoves showt en de rest van de band ook heel energiek is.

Gezien: Walk the Line Indie-editie, zaterdag 11 juli 2020 @ TivoliVredenburg