Donderdag 10 oktober kun je weer heel Utrecht doorkruisen om gratis bandjes te ontdekken tijdens Popronde 2019. Dit jaar staan er meer dan 60 (!) acts op de line-up die in heel wat Utrechtse cafés, restaurants en poppodia spelen. Moeite met kiezen wie je wilt zien? Hieronder vijf acts die het checken waard zijn!

Wie: Bongloard
Wanneer: 20:30
Waar: dB's, CAB-Rondom 100

Het uit Utrecht afkomstige Bongloard treedt tijdens Popronde op in maar liefst 22 steden. In Utrecht komen ze langs bij dB's, waar ze in maart eerder tijdens Club 3voor12 Utrecht stonden. De band was in de eerste instantie eigenlijk een soort 'hobbyband' van de leden die eerder in FFOOSS, Palmsy en Korfbal speelden. Vol gas storten ze zich nu op Bongloard en maken fuzzy beukrock geïnspireerd door Ty Segall en Thee oh Sees. 

Wie: Foxlane
Tijd: 21:30
Locatie: EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3

Foxlane sleepte vorig jaar de titel publiekswinnaar Grote Prijs van Nederland in de wacht en het gaat nog steeds lekker met het Nijmeegse viertal. Hun track ‘Birmingham’ heeft meer dan een miljoen streams op Spotify en dit jaar brachten ze twee singles uit met filosofische overpeinzingen over angst voor de toekomst en doodgaan. Maar die combineren ze wel weer met hun rauwe gitaarrifs, opzwepende baslijnen en vooral heel veel energie op het podium.

Wie: LO-FI LE-VI
Tijd: 22:30
Locatie: Het Gegeven Paard, Vlaamse Toren 7

De gevoelige, door R&B en indie beïnvloedde, lo-fi slaapkamerpop die de Alkmaarse Levi Dronkert maakt, werd eerder al door Tyler, The Creator geretweed en was een tijd exclusief bij streamingdienst Tidal te beluisteren. Toch kan Levi, ondanks zijn grote online aanwezigheid, nog altijd gewoon over straat hier in Nederland. Misschien brengen Popronde en de EP die hij dit jaar nog gaat uitbrengen daar verandering in.

Wie: Magnetic Spacemen
Tijd: 22:30
Locatie: dB's, CAB-Rondom 100

Garageband Magnetic Spacemen heeft energie te over en dat resulteert in shows die een combinatie zijn van garagerock, surfpunk en melodieuze grainy rock & roll. De Overijsselse mannen worden geïnspireerd door bands als METZ, Fidlar en Together Pangea. Hun debuutplaat I Don't Wanna Grow Up kwam twee jaar geleden uit en hun nieuwste meer complexer aanvoelende EP G.e.e.p verscheen eerder dit jaar.

Wie: Price
Tijd: 23:30
Locatie: Het Gegeven Paard, Vlaamse Toren 7

Price maakt psychedelische, orkestrale garagerock vol scherpe hooks. De leden van de band zaten voorheen in onder andere Korfbal, Canshaker Pi en Fungo Bat. Ze willen zichzelf liever niet onder één bepaald genre scharen en halen hun inspiratie uit verschillende muzikale stijlen. Hun teksten gaan over maatschappelijke kwesties of juist over jezelf leren kennen. 

 

Bekijk het volledige programma hier.

Te zien: Popronde Utrecht, donderdag 10 oktober @ diverse locaties in de binnenstad