Zondag wordt Park Transwijk overgenomen door Bevrijdingsfestival Utrecht. Als teaser hebben we live-opnames uit het 3voor12-archief verzameld van een aantal van de acts die daar spelen.

Het Bevrijdingsfestival in Utrecht staat er de laatste jaren om bekend dat ze niet uitpakken met de allergrootste acts, maar vooral ruim baan geven aan opkomende talenten uit eigen land. Een mooi voorbeeld daarvan is Altın Gün. De Amsterdamse band stond twee jaar geleden nog op het Sena Performers Podium, maar is inmiddels uitgegroeid tot een grotere act (getuige ook de 1 miljoen views van deze KEXP-sessie). Dit jaar heeft de band een avondspot op het hoofdppodium.

Elk jaar valt er weer veel te ontdekken tijdens het festival. Om je een beetje te helpen, deed 3voor12 Utrecht een greep in het archief van onze moeder 3voor12. Dat bevat sessies en live-optredens bij onder andere 3voor12 Radio, Into the Great Wide Open, Eurosonic Noorderslag en Lowlands van een groot aantal acts die je op 5 mei in Park Transwijk kunt zien.