Club 3voor12 Utrecht is onze maandelijkse showcase-avond in dB’s, waarop we opkomende acts uit de regio presenteren. Op deze editie krijg je hiphop van Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE, een mix van punk, industrial en klassiek van I. Straus en garage/rock 'n roll van Tousch. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE

Hiphop in de tent! Een jaar geleden verkochten Bon Sjef & Phill Ballins dB's al uit met een hele sicke release party en dit jaar doen ze dat dunnetjes over. Deze local heroes bakten al rhymes toen ze elkaar leerden kennen in de keuken van een restaurant en trekken dit tot culinaire hoogstandjes. Ze zijn terug met een nieuwe single en wij mogen de release verzorgen. Move nog een beetje!

I. Straus

I. Straus gaf afgelopen maand een van de meest bijzondere concerten in het nieuwe Peron E. Door in een oude loods punk, industrial en klassiek samen te smelten tot nieuw geluid hebben ze iets neergezet wat je niet vaak hoort, ziet of meemaakt. Een performance van deze band is dan ook altijd bijzonder waarbij er een hunkering wordt gezocht naar Romantische esthetiek, maar met een rauwe output.

Tousch

In 2012 ontstaan op de HBA wist Tousch al menig muziekcriticus enthousiast te krijgen. Na het afstuderen bewogen de bandleden ieder echter een andere richting op. Het spelen in bands als Mister and Mississippi, RONDÉ en TAYMIR gaf de leden alleen maar meer inspiratie en gedrevenheid om vier jaar later terug te komen bij Tousch. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Ty Segall, The Dead Weather en Oh Sees en de energie hoor je van mijlenver al aankomen. Must see act!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht mei met Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE, I. Straus en Tousch, donderdag 30 mei 2019, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht.