Club 3voor12 Utrecht is onze maandelijkse showcase-avond in dB’s, waarop we opkomende acts uit de regio presenteren. Op deze editie krijg je semi-psychedelische garagerock van Queen's Pleasure, experimentele soundscapes met poppy melodieën van Howart en harde garagerock van Bongloard. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

Queen's Pleasure

Deze vier jonge muzikanten wisten al flink te shinen tijdens de finale van de Amsterdamse Popprijs in Paradiso. Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische garagerockband met een liefde voor de oude Arctic Monkeys. De band klinkt als een mix tussen de The Dandy Warhols, Blur, de power van Ramones en de melancholie van The Smiths. Deze band laat je voeten even flink van de vloer komen. Een dag na hun optreden bij de club doen ze de aftershow van The Kooks in AFAS Live.

Howart

Howart is het ambient project van Anneke Nieuwdorp. Afgelopen jaar bracht ze een mini-LP uit met zes tracks vol prachtige experimentele soundscapes en poppy melodieën. Zelf beschrijft ze de plaat als een dagboek dat de transformatie van een meisje naar een vrouw beschrijft. Op het podium maakt ze er een enthousiaste liveshow van met hulp van een drummer, een bassist en een gitarist en ontstaat er een gave mix van psychedelica, krautrock en noise pop.

Bongloard

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums. Het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garagerock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door o.a. Thee Oh Sees en Ty Segall gaan leden FFOOSS, SpeakEasy en ex-PALMSY de zaal van dB's met de grond gelijkmaken.

Te zien: Club 3voor12 Utrecht maart met Queen's Pleasure, Howart en Bongloard, donderdag 28 maart 2019, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht.