Club 3voor12 Utrecht is onze maandelijkse showcase-avond in dB’s, waarop we opkomende bands uit de regio presenteren. Op deze editie krijg je garage-surf en indierock van TESSEL, minimale, experimentele, poëtische pop van Lena Hessels en rap/dj-duo Tano Rivers. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

TESSEL

Noem het garage-surf, noem het indierock, noem het alternative. TESSEL is nog maar net aangekondigd op 3FM en het smaakt meteen naar meer. De Utrechtse viermanformatie haalt inspiratie uit muziek van bands als Bombay, Beach Fossils en DIIV. De eerste single Beach House doet je meteen al verlangen naar de zomer, maar dan wel die met een Instagramfilter.

Lena Hessels

Dromerige tienerpoëzie met grillige randen en diepe lagen. Dat is hoe Lena Hessels' muziek al beschreven wordt en dat belooft veel. Haar muziek is volgens haarzelf geïnspireerd door Han Bennink en The Ex. Niet heel gek, want ze is de dochter van de The Ex-gitarist Terrie Hessels. Muziek is haar met de paplepel ingegoten: zo bracht ze haar eerste EP al uit toen ze 17 was. Ze stond afgelopen editie al op Le Mini Who? en speelt een weekje na de Club op Grasnapolsky. Muziek voor de fijnproever.

Tano Rivers

Op TRANS//FORM presenteerde Tano Rivers zich onder toeziend oog van Zwart Licht en Y’en A Marre als de ‘Messiah’. Een show bij La Cassette volgde en in december kwam de plaat Subtitled uit. De tracks van dit Utrechtse rap/dj-duo vallen zeker in de smaak bij liefhebbers van Childish Gambino, A$AP Rocky en Future.


Te zien: Club 3voor12 Utrecht januari met TESSEL, Lena Hessels en Tano Rivers, donderdag 31 januari 2019, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht.