Donderdag 11 oktober zijn er weer door heel Utrecht gratis bandjes te beluisteren. Op de Utrechtse versie van de Popronde staan dit jaar meer dan 50 acts, die je allemaal gratis kan bezoeken. Nu is de Popronde natuurlijk bedoeld om interessant nieuw talent te ontdekken, dus de ware avonturier laat zich verrassen door lukraak binnen te lopen bij Swordfish & Friend, België of LE:EN. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien en toch wat meer houvast willen, geven wij hier zes tips.

Wie: Jibber Jabber & The Jams
Wanneer: 19:45
Waar: De Bastaard, Jansveld 17

Het Rotterdamse Jibber Jabber & The Jams gaat de avond kickstarten in De Bastaard met hun vuige garagerock. Denk aan Ty Segall en Thee Oh Sees, maar dan met een vleugje surf. Lekker zonder nonsens raggen met hier en daar een goedgeplaatst meerstemmig koortje. Aftikken en gaan!

Wie: Thaïti
Tijd: 20:00
Locatie: Coffee Company, Vismarkt 4

Gooi worldbeat, R&B, postpunk en 80’s disco in de blender, doe er een rietje en papieren parapluutje bij en je hebt de kleurrijke cocktail die Thaïti heet. Hou je koffie goed vast bij deze tropische verrassing, want het kan zomaar dat je buurman wordt gegrepen door de groove en niet meer stil kan blijven zitten.

Wie: Moon Moon Moon
Tijd: 20:35
Locatie: LE:EN, Heuveloord 140

Moon Moon Moon, hadden we die vorig jaar ook al niet gezien in LE:EN? Klopt, maar dat was LE:EN zo goed bevallen dat er dit jaar een reprise komt. Al zal van herhaling waarschijnlijk weinig sprake zijn. Mark Lohman, alias Moon Moon Moon, lijkt namelijk met het grootste gemak het ene na het ander indie liedje (inclusief clip) uit zijn mouw te schudden, zoals deze waarin hij op hilarische wijze afrekent met zijn aartsvijand Dotan:

Wie: Teddy’s Hit
Tijd: 21:00
Locatie: Het Gegeven Paard, Vlaamse Toren 7

De clip van hun eerste single Tori’s Love, over pornoactrice Tori Black, ging in première op Pornhub. Een leuk stuntje van het uit Amsterdam afkomstige Teddy’s hit. Maar met stuntjes alleen krijg je geen 22 boekingen op de Popronde. Ongetwijfeld de meest onweerstaanbare slackerrock van de avond.

Wie: Donna Blue
Tijd: 22:15
Locatie: Stathe, Rozenstraat 15

Op de allereerste Club 3voor12/Utrecht van dit jaar maakte Donna Blue indruk met hun lome indie pop, vol verwijzingen naar de jaren zestig. Op hun nieuwste (Franstalige!) single 1 2 3 ligt het tempo een stuk hoger. Yé-yé van de allerhoogste plank, Serge Gainsbourg getrokken uit de Hollandse klei.

Wie: Karel
Tijd: 3:00
Locatie: EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3

Energieke stuiterbal Karel veroverde eerder dit jaar al menig hart met zijn 80’s synthpop, die hij koppelt aan onvermoeibare capriolen op het podium. Op Down The Rabbit Hole bewees hij zich een waar fenomeen. Het kan niet anders of Karel zal om drie uur ’s nachts EKKO nog eens even helemaal op zijn kop zetten. Springen!

 

Bekijk het volledige programma hier.

Te zien: Popronde Utrecht, donderdag 11 oktober @ diverse locaties in de binnenstad