Afgelopen zondag opende club 3voor12 in samenwerking met Culture Zondagen het nieuwe muziekjaar met de traditionele Nieuwjaarsduik in dB’s. Semi-akoestische optredens van Donna Blue, Judy Blank en Moon Moon Moon zorgden ervoor dat we in een sfeervolle, intieme setting op een muzikaal verantwoorde manier aan 2018 konden beginnen.

Het café van dB’s druppelt rond een uurtje of twee langzaam vol. Terwijl de zon door de ramen schijnt, genieten de bezoekers van hun speciaal biertje, cappuccino of gratis glühwein. Voordat je het door hebt is het tijd voor Donna Blue, een nieuw project van Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Beide kun je overigens kennen van Postcards From Mars. Vandaag staan ze pas voor de derde keer als Donna Blue op het speciaal gecreëerde podium. De dromerige indiepop past zangeres Danique als een warme jas. Nummers als ‘Sunset Blvd’ doen je wegdromen naar een warme lichte zomerdag in het park. De sound sluit goed aan bij de intieme sfeer in het zaaltje dat volledig werd omgebouwd voor deze editie. De acts een keer niet op het podium, maar in het midden van de zaal, omringd door houten bankjes vol met aandachtig luisterend publiek.Van Kesteren houdt het optreden lekker licht met af en toe een grappige opmerking. Zo gaat één van haar nummers over haar kat: “Mijn kat kotst erg vaak en als ik uit bed kom ga ik er altijd in staan. “

De volgende act is Judy Blank. Met een vers getekend contract bij V2 Records begint ze aan een voor haar veelbelovend nieuwjaar. Afgelopen tijd was ze vaak in Amerika te vinden, waar ze inspiratie op deed voor haar dit jaar te verschijnen album. Vanmiddag krijgt dB’s hier een voorproefje van. Ook vertelt ze hoe ze alle open mic-avonden is afgegaan in Nashville, het countrycapital van de wereld. Samen met folk en americana zijn deze country-invloeden zeker terug te horen in haar nummers. Onder begeleiding van haar eigen gitaar vertelt ze verhalen over gevoelens en verloren liefdes. Ze wint het publiek voor zich door ze recht in de ogen aan te kijken. Dan kan je als publiek niets anders dan muisstil naar haar luisteren. Met haar uitstraling en blonde krullen lijkt het alsof je naar een volwaardige countryzangeres zit te kijken. In september kunnen we haar nieuwe plaat verwachten.

Moon Moon Moon sluit de middag af. De band stond eerder al op Le Mini Who? en heeft een drukke Popronde achter de rug. Moon Moon Moon is het project van Mark Lohmann. Hij maakt zijn muziek voornamelijk alleen, maar bij een liveoptreden wordt hij vergezeld door drie andere bandleden. Dat de griep in Nederland heerst, hoor je ook aan de stem van Lohmann. Hij is verkouden en zijn stem vliegt af en toe uit de bocht. Lohmann praat deze momenten op een grappige manier goed: “Ja sorry jongens, ik ben verkouden en zit helemaal onder de paracetamol.” De band weet de nummers alsnog goed over te brengen. Hier en daar komt er tijdens het optreden een accordeon en mondharmonica tevoorschijn wat voor een mooi schouwspel zorgt.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht nieuwjaarsduik met Moon Moon Moon, Judy Blank en Donna Blue, zondag 14 januari 2018 @ dB’s, Utrecht.