De lente is begonnen, tijd voor een nieuwe editie van Tweetakt! De Neude wordt van 30 maart tot en met 15 april verwarmd door een vuurkorf, gezelligheid en veel goede muziek. Keuzestress? Wij helpen je graag met deze tien muziektips.

Zaterdag 31 maart: Stippenlift (20.30u)

Luchtige minimalistische elektronische liedjes, die we volgens Hugo van der Poel ook wel depriwave mogen noemen. Droefgeestige thema’s als huilen, euthanasie en hoofdpijn passeren de revue. Na vijf jaar stilte heeft Stippenlift  nieuw leven in zijn project geblazen.  Naast zijn onlangs verschenen album ‘Dit Is Stippenlift’ verscheen ook ‘Chaos In Het Universum’ met Faberyayo (De Jeugd Van Tegenwoordig). Een goed begin van een zeer dansbare zaterdagavond in de kas!

Ook op deze avond: la jungle J en RAMSES3000

Maandag 2 april: Nordmann (22:00)

De Gentse rock-and-rollband Nordmann kwam na hun eerste album in 2015, in 2017 terug met hun tweede album ‘The Boiling Ground’. Verwacht dromerige, spannende en repetitieve grooves die je niet laten stilstaan. De invloeden van jazz zijn duidelijk hoorbaar in de gecreëerde soundscapes. Muziek voor liefhebbers die niet bang zijn zich onder te laten dompelen in een muzikaal avontuur.

Ook op deze avond: Fornet

Woensdag 4 april: Karima El Fillali + Jamid Al Asadi (20.30u)

Dit is een unieke kans om dit bijzondere paar te zien optreden. El Fallali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter. Tijdens een reis in Marokko kwam ze in contact met traditionele, spirituele Arabische zang. Onder begeleiding van Jamil Al Asadi op de qanûn – een snaarinstrument dat vooral bekend is in het Midden-Oosten – worden er Andalusische liederen gespeeld. Een intieme voorstelling in het Minitheater.

Donderdag 5 april. Figgie (20.30u)

De stickers met Figgie-logo zie je regelmatig prijken op de meest afwisselende plekken. Het knappe Utrechtse viertal duikt steeds vaker op. Denk aan shows op Noorderslag, Grasnapolsky en als voorprogramma van Superorganism in Sugarfactory. Nederlandstalige indierock met dromerige uitspattingen. Overkom je winterdip met deze authentieke persoonlijke teksten en synthersizetonen.

Ook te zien deze avond: EUT

Vrijdag 6 april. Ray Fuego (00.00u)

De frontman van het Amsterdamse Bijlmer-collectief SMIB, maar nu solo in de kas. Ray Fuego iseen excentrieke punk-rapper die onlangs nog het album Zwart, de opvolger van de EP Wit (2017), uitbracht. Geïnspireerd door vele punk en psychedelische bands maakt hij hiphop ‘buiten de lijntjes’ met een rauwe rand. Een avond vol met hiphop, met als Bakahatsu (explosie in het Japans, album van SMIB) Ray Fuego.

Ook te zien deze avond: ANBU, Pietju Bell, D Jozey en Dico & Arrah

Zondag 8 april: Nausica (20.30u)

Het dromerige Nederlands-Duitse Nausica heeft in december haar tweede EP ‘YOURS’ gereleased. Met pakkende dansbare baslijntjes en de warme stem van Edita Karkoschka wisten ze al menig bezoeker in te pakken bij de Popronde. Ook 3voor12 viel voor de mix van synthpop en indierock van deze vierkoppige band en benoemde Nausica tot één van de Popronde talenten.

Ook deze avond: Faces on TV

Donderdag 12 april: Stillwave (21.30u)

Onze eigen 3voor12 Utrecht-avond mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Het Utrechtse Stillwave maakt melancholische alternatieve rock. Je hoort invloeden van The National en soms een psychedelische zweem. De mannen zijn naar eigen zeggen niet in de wieg gelegd om gelikte muziek te maken. Ze willen dat je de emotie voelt en dat het ‘echt’ klinkt. Met hun debuutalbum Sell Another Soul stonden ze ook al in het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig doet Tweetakt nog niet onder voor deze heren.

Ook op deze avond: Donna Blue en Akula Rhythm Band

Vrijdag 13 april: Cartiez (23.30u)

Jean Marc Koorndijk (1990) is geboren in Cayenne (Franks-Guyana), groeide gedeeltelijk op  in Parijs en kwam uiteindelijk terecht in Rotterdam. Hij is een drukbezet man; lid van het collectief Lefensmannen met onder andere Ronnie Flex; onderdeel van de groep New Wave en het soloalbum ‘De Wereld is Gelogen’ rijk. Dit mogen we het meest eigenzinnige Nederlandstalige hiphop-album van het jaar noemen. Een mix tussen synthpop en hiphop, of is het toch gewoon popmuziek?

Ook te zien deze avond: Joel Domingos + Dave Budha

Zaterdag 14 april: Bruxas (23.00u)

Tweetakt heeft een swingende avond voor je in petto. Zwaai je heupen heen en weer op aanstekelijke exotische vibes van Bruxas, een project van Jacco Gardner en drummer Nic Mauskovic (Eerie Wanda) dat is ontstaan door avonden improviseren in Lissabon. Zet je schrap voor een portie futuristische jungle-disco met Afrikaanse en Braziliaanse invloeden en laat die kas beslaan!

Ook te zien deze avond: Mauskovic Dance Band

Zondag 15 april: The Visual (20.30u)

The Visual is een Amsterdamse band die zonder enig probleem de hele zaal stil krijgt. Dit hebben ze onlangs als ‘nieuwe lichting’ kwaliteitsact in EKKO bewezen. De hypnotiserende mooie melodieën en krachtig invoelende stem van Anna van Rij komen heel dichtbij door de persoonlijke teksten. Het drietal bracht eind 2017 hun debuut-EP ‘Translation’ uit en lanceerde deze met een indrukwekkende show in de Melkweg. Hun tweede EP wordt op dit moment opgenomen. Misschien horen we hier wel wat van op deze avond…

Ook te zien deze avond: Pitou

En? Heb je een keuze kunnen maken met deze tien tips? Koop dan een kaartje via de website van Tweetakt. Hier vind je ook het hele muziekprogramma. En als je je nóg beter wilt voorbereiden, luister dan deze Spotify playlist van Tweetakt.