Tijdens de mei-editie van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht was het al behoorlijk lekker weer, maar afgelopen donderdag was het nog warmer. Het terras van dB’s is dan een aanlokkelijke optie maar gelukkig waren er ook nog bezoekers die de zaal opzochten voor de optredens van Car Pets, Three Little Clouds en Filthy Felons.

Car Pets

In april werden we verrast door de debuut-EP van Car Pets. De sterke nummers variëren van upbeat jungle beat-achtige liedjes tot nummers die ingetogen beginnen en opeens openbarsten. Toen we ze zagen spelen op festival VOOR//AAN wisten we het zeker, deze band moesten we hebben voor de Club en gelukkig kwam dat moment snel. Zanger/gitarist Niek Pronk heeft ook een opvallend stemgebruik: meestal zit hij in de hogere registers, maar soms gromt en schreeuwt hij ook lekker. Binnenkort gaat de band met producer Simon Akkermans de studio in om nieuwe liedjes op te nemen.

Three Little Clouds

De reputatie van Three Little Clouds is de band vooruit gesneld. We zagen het Amersfoortse funkhop gezelschap voor het eerst in 2017, tijdens een editie van St. Joseph festival. In de tussentijd is de band gegroeid naar zes personen en hebben ze gewerkt aan een stevige live-reputatie door allerlei festivals in midden Nederland op zijn kop te zetten. De mix van funk, hiphop en pop in combinatie met de soulvolle stem van de zangeres is dansbaar en aanstekelijk. Er komen dit jaar nog een aantal nieuwe singles aan, maar beter ga je deze band live zien.

Filthy Felons

Deze editie van Club 3voor12 Utrecht wordt afgesloten door Filthy Felons. De band bracht onlangs de nieuwe single ‘Weakness Is A Magnet’ uit. Muzikaal slaat het vijftal een brug tussen (post)hardcore en metalcore, en mede-Utrechters John Coffey zijn zo te horen ook één van de inspiratiebronnen. De band onderscheidt zich ook door een energieke live-performance die hen ook al naar de finales van bandwedstrijden Clash of the Tirans en De Utrecht Popprijs bracht. Vanavond zien we daar ook een sterk staaltje van. Terwijl de band gewoon op het podium staat duikt voorman Mark Mulders al snel de zaal in, waar hij de bezoekers zijn teksten ‘in their face’ geeft. Zowel het volume van de band als zijn zang zijn overweldigend. Sommige bezoekers haken af, maar anderen gaan er helemaal voor. Meer van deze band zien je in het najaar tijdens reizend festival de Popronde.


Gezien: Club 3voor12 Utrecht juni, met Car Pets, Three Little Clouds en Filthy Felons, donderdag 28 juni 2018 @ dB’s, Utrecht