Het eigenwijze Mondays was zondag 2 december voor een tweede editie van Mondays are Creeps! in printstudio Kapitaal geland. Met bijbehorende expo – met een beetje rock and roll, aldus co-owner Carlien Peijsel – en een markt met bijbehorende Kapitaal en Mondays merch, kon de liefhebber van underground gitaargeluid zijn geluk niet op.

Real Farmer, met onder andere leden van Korfbal (gitarist Jesper Vos) en OOO (drummer Anne Fleuri), mocht openen. Even waande je je in een donkere punk kelder in Londen, maar niets was minder waar. De volledig in wit geklede Groningse zanger had een bulk aan energie en de 7-koppige band DUDS deed daar niet aan onder. 

Gekleed in een pantalon en blauwe blouse met naamkaartje, leken de bandleden zo uit een IT-bedrijf te komen lopen. DUDS, de band uit Manchester, die eerder op Le Mini Who? speelde, speelt loeistrak post-punk nummers met af en toe een flinke jazz uitschieter. Hun energieke show werkt zeer aanstekelijk. Om de gehele sfeer goed te kunnen proeven, is deze avond vastgelegd door één van onze fotografen.

Gezien: Real Farmer, DUDS op Mondays Are Creeps! @ Kapitaal in Utrecht, 2 december 2018