De Utrechtse band Melonhead houdt van spelen, maar bijna net zo leuk vinden ze het om hun eigen (mini-)festivals te organiseren. Op zaterdag 21 april deden ze dat alweer voor de derde keer. We namen een kijkje.

‘Geen regels en geen restricties’ is het credo van Melonfest. Organiseer gewoon een dag vol goede muziek en rock ‘n roll, en vier op die manier het leven met je vrienden. Na twee eerdere edities in Kytopia was dB’s deze keer de plek waar alles zich afspeelde. Een goede keuze omdat je daar ook lekker buiten in de biergarten kunt chillen, een luxe waar op deze warme zaterdag tussen de bands door dan ook goed gebruik van werd gemaakt. In het café draaiden de dj’s van Koffie Leute en was een uitgebreide merchtafel ingericht. Ook de inwendige mens kwam aan zijn trekken via veganistische cateraar Rammenas.

Maar muziek was natuurlijk het lijdend voorwerp. FFOOSS begon om 16.30 uur als eerste band te spelen en ruim na middernacht sloot headliner Indian Askin af als laatste live-act. Tussendoor betraden nog acht andere bands het podium, waaronder Melonhead zelf. Voor hen was deze Melonfest een goede gelegenheid om de nieuwe nummers die ze de afgelopen maanden naar buiten hebben gebracht voor het eerst (versterkt) live te spelen. Naast al eerder verschenen singles ‘Runaway’ en ‘To Feel Alive’ was dat ook een gloednieuwe track. Voor degenen die er na de bands nog geen genoeg van hadden, draaide John van Luyn nog plaatjes.

FFOOOSS

FFOOOSS

Rhinorino

Rhinorino

Robbing Banks

Robbing Banks

Sean Gascoigne

Sean Gascoigne

Melonhead

Melonhead

Melonhead

Melonhead

Prestcold Molly

Prestcold Molly

Fake Billy & The False Prophets

Fake Billy & The False Prophets

Tony Clifton

Tony Clifton

The Black Cult

The Black Cult

Indian Askin

Indian Askin

Gezien: Melonfest #3 met o.a. FFOOSS, Melonhead, Tony Clifton, The Black Cult, Indian Askin, zaterdag 21 april 2018 @ dB’s