De Utrechtse band Melonhead komt vrijdag 17 maart met een tweede editie van hun festival ‘Melonfest’ in Kytopia. Het belooft dit maal nog groter, vetter en beter te worden.

“We hebben onze vrienden van Coppersky en Borgaard uitgenodigd om te komen spelen”, vertelt Siep van Rijswijk, de voorman van Melonhead. “Ook wijzelf gaan die avond nieuwe nummers spelen. Het is natuurlijk gewoon een excuus om keihard te feesten. Tijdens de vorige editie in een kraakpand in Hilversum, waar veel van onze (muzikanten)vrienden op afkwamen, ging het helemaal los.” Dat de mannen niet vies zijn van een feestje verklapt ook hun bandnaam ‘Melonhead’, wat ‘dikkop’ betekent, wat daarop weer ‘katerkop’ betekent.

Dat Melonhead de tweede editie van ‘Melonfest’ tussen de vier muren van Kytopia (voorheen Tivoli Oudegracht) mag vieren, voelt voor de Utrechters als een thuiswedstrijd. “Voor mij is het heel nostalgisch. In dit pand heb ik mijn eerste shows gezien. Ik ben hier voor het eerst naar de klote gegaan”, vertelt Van Rijswijk enthousiast. “Het is de bedoeling dat het een avond wordt waar iedereen losgaat en de muziek centraal staat.”

Tijdens ‘Melonfest’ zullen de vier heren van Melonhead hun debuut-EP My Favorite Record  presenteren, waarvan de single Better Man al bekend is bij het publiek. Om het publiek alvast op te warmen voor het festival, komen de heren 3 maart naar buiten met hun tweede single Free Again.  “Onze nieuwe plaat heeft een vleugje pop, grunge, rock en britpop. Iedereen in de band laat zich beïnvloeden door de jaren negentig, en dat hoor je terug”, vertelt Van Rijswijk. “Omdat we nu met zijn allen meeschrijven met de tekst en muziek van Melonhead, is er nu meer eenheid te horen in onze nummers.” 

‘Melonfest’ moet een jaarlijks terugkerend festival worden. “Muziek draait om met elkaar zijn, bier drinken, je laten gaan. Dat is dan ook precies wat we met ‘Melonfest’ willen bereiken. Iedereen is welkom, daar willen we voor staan.”

Te zien: ‘Melonfest’ met Melonhead, Borgaard & Coppersky, vrijdag 17 maart van 20:00 tot 23:00 uur @ Kytopia