Het was een goede week voor de Utrechtse rapper EZG. Zijn in november 2017 verschenen EP Sportschoenen en Capuchons ging over de 1.000.000 streams en hij stond in een uitverkocht dB's in hometown Utrecht. Onze Wouter van de Kamp was erbij voor de foto's.

2018 begon met een knal voor EZG. De single van zijn gelijknamige EP Sportschoenen en Capuchons won vorig jaar onze Utrechtse Song van het Jaar-verkiezing. De afgelopen weken stonden echter vooral in het teken van de beef tussen hem en Jebroer. Die laatste beroept zich er namelijk op dat hij de eerste is die rap met hardstyle combineert. Dat kon EZG, die dat al vanaf het begin doet, niet aan zich voorbij laten gaan. Na wat schimpscheuten op social media van hemzelf en zijn maatje Steen kwam er ook nog een diss-track: Broer Broeder Broertje. In de hiphop tv-show Grote Gezeik vertelt EZG er meer over.

Maar los daarvan gaat EZG gewoon lekker en het is dan ook niet verwonderlijk dat de show in dB's binnen een week uitverkocht was. Het overwegend jonge publiek loopt nog niet direct warm voor opener Skav, het nieuwe project van voormalig StropStrikker Skafalau. EZG en zijn crew krijgen het vuurtje echter wel aan. De nakkies doen hun werk en met name de gabberbeats zorgen voor flink wat beweging in de zaal. Als rapper Steen het podium betreedt, is het feest compleet en laat hij op charismatische wijze zien hoe je een show geeft.