Skumbek, Máni Orrason en Color Bones op september-editie Club 3voor12

Een mix van jazz, rock, hiphop en poëzie, een IJslandse singer-songwriter en indierock

Redactie 3voor12 Utrecht ,

De zomerstop is achter de rug, het laatste buitenfestival is geweest en de avonden van de Utrechtse poppodia zijn weer goed gevuld. Vanaf nu kun je elke laatste donderdag van de maand ook weer terecht in dB’s, voor onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Het nieuwe seizoen start op donderdag 28 september met indierock van Color Bones, jazz, rock, hiphop en poëzie van Skumbek en de piepjonge IJslandse singer-songwriter Máni Orrason. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

Color Bones

Het Utrechtse viertal Color Bones komt vers uit de oven. De voertaal is indie, maar de randjes daarvan worden ongegeneerd opgezocht tot aan de vertrouwde sounds van het eind van de 90’s. Puntig, stuwend, uitgesponnen, dynamisch, geef het de woorden die je wilt, maar het meest wordt de band gekenmerkt door een berg energie. Losgaan op het podium met stuwende drums, zagende gitaren en moddervette synths.

Skumbek

Skumbek won in juni bandwedstrijd Clash of the Titans met een eclectische mix van spoken word, rap en minimalistische muzikale begeleiding. Taalkunst met een live-band, waarin jazz, rock, hiphop en poëzie met elkaar versmelten. Een eigenzinnig en origineel samenraapsel dat geen moment verveelt.

Máni Orrason

Máni Orrason is net 19 jaar geworden, maar heeft al een goed cv opgebouwd. Hij groeide deels op in IJsland en deels in Spanje. Zijn eerste album nam hij thuis op, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelde. In april 2015 verscheen dat debuutalbum, op 17-jarige leeftijd! Single ‘Fed All My Days’ werd meteen een nummer één hit. In het najaar van 2016 verscheen zijn nieuwe EP ‘Wake Me Up’. In Duitsland begint Orrson al door te breken en nu is ook Nederland aan de beurt. Als eerste bij ons op de Club!

LET OP: vorige seizoenen startte de avond om 21.15 uur, maar vanaf deze editie beginnen we eerder, namelijk om 20.30 uur. Kom op tijd om niks te missen!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht september met Skumbek, Máni Orrason en Color Bones, donderdag 28 september 2017, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.