Men neme één legendarische skatepunk band die al veel te lang niet in Nederland is geweest. Voeg daar een line-up van Nederlandse reünie-optredens aan toe, en je hebt een feest van herkenning in een volle Helling. Niet alleen lopen er voor een gemiddelde bezoeker zo’n twintig-plus vrienden en bekenden rond, maar van dat aantal staat voor velen ook nog eens de helft voor het eerst in tien jaar met hun oude band op het podium. Vanuit diverse, ooit bloeiende punkrockstreken zijn mensen naar Utrecht toegestroomd om bij te kletsen en te genieten van een goed potje ouderwetse skatepunk.

Bands als Laternpoll en Of No Avail – die een paar keer geoefend zullen hebben voor vanavond – spelen erg goed en zorgen voor veel nostalgische euforie, al is het verschil met het doorgewinterde Antillectual wel degelijk te merken. Het Zweedse Adhesive maakt eerdergenoemde euforie compleet, met name wanneer er klassiekers van hun eerste plaat ‘Sideburner’ worden ingezet.

Het skatepunkgeweld gaat aan één stuk door deze avond: er is amper tijd om even op adem te komen. Dat betekent dat er af en toe echt een half optredentje gemist moet worden voor een praatje, een sigaretje of een heerlijke snack van Rammenas. Als de kronen van Koning en Koningin Adje aan het einde van de avond op twee dronken mannenhoofden zitten, is het tijd om iedereen gedag te zeggen. Dat het hopelijk de volgende keer nog eens zo’n groot feest mag zijn.

Gezien: Adjewatje Punkrocknight: The Reunion met o.a. Laternpoll, Of No Avail, Smash The Statues en Adhesive, vrijdag 6 oktober 2017 @ De Helling, Utrecht