Een klein zaaltje met een plakkende vloer blijkt de ideale locatie voor een ruig bandje. Het stoner rock ’n roll-trio Rhinorino presenteerde vrijdag 13 oktober de nieuwe EP Another Cocktail in café Stathe.

De energieke stoner rock ‘n roll van het trio weet het publiek enthousiast te krijgen. Net voor het optreden kan beginnen, moet er echter eerst nog een cosmetische aanpassing aan het drumstel worden gedaan. Er moet nog een sticker op de bassdrum worden geplakt. Wanneer de roze flamingo en zwarte palmbomen erop zitten, kan de band gaan spelen.

Vanaf de eerste tonen kijken de toeschouwers geboeid naar de show. Een enkeling zingt de oudere nummers zachtjes mee. De zaal is dan misschien niet helemaal gevuld, maar wie binnen is, luistert het hele optreden aandachtig. Af en toe met licht knikkend hoofd.

De scheurende rocknummers geven ook de band zelf veel energie. Bassist Sytse Roelevink doet niet aan stilstaan. Vanaf zijn eerste aanslag headbangt hij en zoekt hij contact met de anderen. Ook gitarist Pim van Ham beweegt, terwijl hij bij zijn microfoon moet zijn om te zingen. De enige die tijdens het hele optreden op haar plek moet blijven zitten is drumster Suzanne ‘Susie Q’ Muller.

De band slingert de nummers in rap tempo de zaal in. Het tempo in de nummers zelf ligt ook hoog. In de snelle nummers is de samenzang tussen gitarist en drumster een goede afwisseling. Hierdoor komt de nadruk ook op de melodische kant van de muziek te liggen. Tussendoor is er weinig ruimte voor adempauze. Die komt pas wanneer Van Ham vertelt dat de avond draait om de doop van de nieuwe EP 'Another Cocktail'. Ook weet hij te vertellen dat het café voor deze gelegenheid speciaal een aantal cocktails op de kaart heeft gezet.

Omdat de band in de hoogste versnelling werkt, is de presentatie kort maar krachtig te noemen. Het publiek is het er niet mee eens dat de set na twaalf nummers alweer klaar is. Nadat de eerste EP wordt verkocht, besluit Rhinorino toch nog een nummer te doen. De koper mag kiezen. Het wordt daardoor wel een herhaling van iets wat al eerder op de avond voorbijkwam. Omdat de zaal enthousiast is, herhaalt de band ook nog een tweede nummer. Daarna is het echt klaar en kan de EP-verkoop beginnen.

Gezien: Rhinorino, vrijdag 13 oktober 2017 @ Café Stathe