Pandae, Koblenz en Gifter op mei-editie Club 3voor12 Utrecht

Eén nieuwe act en veel nieuw werk

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Nu het buiten weer warmer wordt gaat niet alleen alles groeien en bloeien, maar zijn ook allerlei Utrechtse act klaar om zichzelf of nieuw werk te presenteren. Op donderdag 25 mei hoor je op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht de nieuwe EP van Pandae, de nieuwe single van Gifter en speelt de nieuwe band Koblenz zijn eerste live-show. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is op Pay What You Want basis.

Pandae - EP release

Pandae (voorheen Capgras met een andere zangeres) is een Nederlandse band waarvan het geluid beïnvloed is door acts als Portishead, Radiohead en Massive Attack, maar dan met een effectieve Nederlandse inslag. Met behulp van loopstations weet de band een dynamisch, duister en dik geluid neer te zetten met een industrieel randje. Pandae presenteert deze avond hun nieuwe EP, die geproduceerd is door Wouter Bude (27Tapes, Pocket Knife Army, Black Oak, etc.).

Gifter - single release

Vanavond releaset de Utrechtse band Gifter (met Brabantse roots) zijn nieuwe single ‘Speechless’. Het is de tweede single van het nieuwe werk dat de indierockband eind 2016 in de Mailmen Studio heeft opgenomen onder leiding van producer Martijn Groeneveld (John Coffey, Blaudzun, Dotan). Gifter timmert al enkele jaren stevig aan de weg. Zo hebben ze al behoorlijk wat tourtjes achter de rug, werden ze ooit getipt als Next Best Band en hebben ze verschillende lovende recensies gekregen.

Koblenz

Koblenz is een gloednieuwe band die is ontstaan uit een samenwerking van de zanger van Ongenode Gaste (Peter Beeker) en de indierockband Woods on Fire. Het geheel klinkt als noisy indierock, bijgestaan door elektronica die je met vlagen doet denken aan Dinosaur Jr. en dEUS. Interessant? Zeker! En al helemaal als je beseft dat de zanger in het Venloos zingt. Koblenz heeft ondertussen in de studio gezeten waarbij ze in drie dagen een heel album op tape hebben opgenomen. Alles dus live, tegelijk en rauw as fuck. De show van vanavond kan worden gezien als een try-out, voordat deze muzikale bom gaat ontploffen.

Te zien: Club 3voor12 Utrecht mei met Pandae, Koblenz en Gifter, donderdag 25 mei 2017, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, we werken met Pay What You Want.