3voor12 Utrecht tipt, week 9

Eve McKing / Soenda / Blaudzun / 12,5 jaar Full Spectrum / A Day in the Forest / Hemelbestormers

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Deze week een volle agenda met keuze uit indierock, pop maar ook countrypop. Vind je het leuk om opkomende talenten te ontdekken? Neem het er dan van want er is volop nieuwe muziek te beluisteren. Ook staat deze week in het teken van samenwerkingen met muziekopleidingen. Weten of je misschien wel vrienden tegen kan komen? Lees dan vooral verder.

Wie: Eve McKing
Wat: countrypop

Wanneer: donderdag 2 maart 2017 (20.00)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Ze haalt haar inspiratie uit Carrie Underwood en Miranda Lambert. Deze Nederlandse straalt Amerika uit door country met pop te combineren en het dan nog een extra dimensie te geven met een rockgevoel. Na vele verzoeken van fans om eigen muziek uit te brengen heeft ze dat in 2014 gedaan onder haar eigen naam Yvon Mocking. Maar nu is ze hier met nieuwe muziek én onder haar nieuwe artiestennaam Eve McKing.

Wie: o.a. Ben Klock, Luke Slater, De Sluwe Vos, Tom Trago, Elias Mazian en Samuel Deep & Wouter S
Wat: Soenda indoor edition

Wanneer: zaterdag 4 maart 2017 (13.00 - 23.00 uur)
Waar: DeFabrique
Schade: € 34,50

Stiekem kijken we al een beetje uit naar het voorjaar en de zomer en vooral naar de fijne festivals die op ons liggen te wachten. Gelukkig zijn er ook nog indoorfestivals om het wachten wat verdraaglijk te maken. Op zaterdag 4 maart vindt bijvoorbeeld in DeFabrique de tweede indoor editie plaats van Soenda. Van 13.00 tot 23.00 kun je dansen op de platen van o.a. Ben Klock, Luke Slater, De Sluwe Vos, Elias Mazian en Samuel Deep & Wouter S. En als je er daarna nog geen genoeg van hebt is club Basis de locatie voor de officiële afterparty.

Wie: Blaudzun Jupiter II Releaseshow
Wat: indierock

Wanneer: zaterdag 4 maart 2017 (20.00)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: €22

Sinds zijn doorbreekplaat Heavy Flowers in 2012 tourt Blaudzun door heel Europa en in 2013 werd dit album ook in Amerika uitgebracht. Inmiddels heeft hij weer flinke vooruitgang geboekt en is hij beland bij het tweede deel van zijn drieluik Jupiter. Bij deze releaseshow kun je donkere teksten verwachten, die worden begeleid door vrolijke en lichtere muziek. Door het hogere gehalte aan rockelementen in het nieuwe werk kan er ook zeker gedanst worden deze avond.


 

 

Wie: Aestrid, CUT_, GOSTO & Polynation
Wat: Full Spectrum 12,5 Years Anniversary

Wanneer: zaterdag 4 maart 2017 (20.00)
Waar: EKKO
Schade: €10

Om het 12,5 jarig bestaan te vieren van Full Spectrum gaan ze weer terug naar de basis aan de Bemuurde Weerd. Dit jubileum wordt gevierd met een viertal acts. Aestrid doet niet aan radiovriendelijke muziekjes en volgt haar eigen weg. Niks geen 3 minuten durende liedjes maar jezelf laten horen op een unieke manier. Het elektronische CUT_ scoorde met hun versie van ‘Papaoutai’ een hit. Sindsdien zijn ze bezig met nieuw werk en hebben inmiddels een platendeal gescoord. In oktober vorig jaar bracht GOSTO haar debuutalbum uit. Met een mix van soul, elektronische geluiden en een onderlaag mysterie heeft hij zijn eigen sound gemaakt. Ze zijn nog flink aan het opnemen voor hun vervolg maar dat weerhield Polynation er niet van om in 2016 verschillende zomerfestivals aan te doen. Door verschillende muziekstijlen te combineren, zoals indie en wereldmuziek, creëren ze een eigen geluid wat ze op het podium samen laten smelten met een spectaculaire show.

Wie: Nora & Marnix, Johan Borger, Alaska Pollock, Aestrid, Chris Kok en meer
Wat: A Day In The Forest wintereditie

Wanneer: zondag 5 maart 2017 (13.30)
Waar: Landgoed De Paltz
Schade: gratis (je betaalt wat je kan missen)

De derde wintereditie van A Day In The Forest wordt wederom gehouden op het grote landgoed De Paltz in Soest. In samenwerking met de Herman van Veen Arts Centre kun je hier genieten van muzikale talenten zoals Alaska Pollock, Chris Kok en Nora & Marnix. Bang dat je door weer en wind deze nieuwe muziek moet ontdekken? Geen probleem. Als het regent dan wordt de hele boel gewoon naar binnen verplaatst.

Wie: Hemelbestormers: Willemijn de Boer, Peer, Naear en meer
Wat: pop

Wanneer: zondag 5 maart 2017 (17.30)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: €5

Tien muziekopleidingen bundelen hun krachten om te komen tot Hemelbestormers. Een kans voor de studenten om zich te presenteren aan een groot publiek. Aansluitend op de Musicfair, die wordt gehouden in Jaarbeurs, betreden 24 muzikanten het podium. De talenten die deze avond spelen zitten niet op de minste scholen. Onder andere Mr. Polska en Lucas Hamming komen van een van deze opleidingen. Hemelbestormers is een ontmoetingsplek voor jonge muzikanten en professionals uit de industrie. Voor de optredende muzikanten dus extra spannend omdat sommige bezoekers ze aan hun doorbraak kunnen helpen. Hier lees je meer.