3voor12 Utrecht tipt, week 13

Club 3voor12 / Kypski / Kim Janssen / Pet Sounds tribute / 6 Years A Village / Fluister

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Zoals iedere week lees je hier welke live-shows je volgens ons zou moeten zien (tenzij ze al uitverkocht zijn). We beginnen deze week met een nieuwe editie van onze eigen showcase-avond Club 3voor12 Utrecht, vieren releases en verjaardagen en eindigen op zondag met pianomuziek bij Fluister.

Wie: Ann White + GOYAH + Alcuna Wilds
Wat: Club 3voor12 Utrecht maart
Wanneer:
donderdag 30 maart (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: pay what you can

Donderdag 30 maart is het alweer tijd voor onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Deze keer presenteren we opzwepende, elektronische popsongs van Ann White, groovende fusion van GOYAH en ambient trip hop van Alcuna Wilds. De Club is zoals altijd in poppodium annex oefenruimtecomplex dB’s. Bijdrage op basis van Pay What You Can.

Wie: Wrecked & Packed release met Roel Funcken + FFF + SKIP&DIE (dj set) + Deformer + Sparkup x Taro
Wat: beats + turntablism

Wanneer: donderdag 30 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Vorige week verscheen Wrecked & Packed, de remix-versie van van het solo-debuut van dj en scratch-wizard Kypski. De remixes zijn onder anderen van Colin Benders, SKIP&DIE, Funckarma en De Likt. Op donderdag 30 maart wordt de release gevierd in EKKO. Tijdens de show doen artiesten als Roel Funcken, FFF, SKIP&DIE (dj set), Deformer en Sparkup x Taro een set. En natuurlijk ontbreekt Kypski zelf ook niet in de line-up. Atactic is de MC van de avond.

Wie: Kim Janssen + Itasca
Wat: subtiel gearrangeerde pop

Wanneer: vrijdag 31 maart (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Deze week verschijnt het langverwachte nieuwe album van Utrechter Kim Janssen. Cousins mixt de klassieke en orkestrale arrangementen van Janssens vorige werk met grande pop en zijn fijne stem – van neuriënd als Bill Callahan tot hoog falsetto. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Janssen herinneringen van nachten en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen en verjaardagsfeesten. Cousins is opgenomen over drie jaar en in verschillende studio’s en bevat bijdragen van Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National) en Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós).

Wie: King Khan and The Shrines + DJ FITZ + Video Store + Newmoon en meer
Wat: 6 Years A Village

Wanneer: zaterdag 1 april (20.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Op zaterdag 1 april wordt The Village Coffee zes jaar. Een heugelijk feit dat ze dubbel en dwars gaan vieren. Dat doen ze door vooral bij de basis te blijven: koffie, muziek, merch en festivals. Al die elementen zie je terug op het verjaardagsfeest in De Helling. Er zijn bijvoorbeeld optredens van King Khan and The Shrines en Video Store, DJ Fitz draait plaatjes, er is karaoke en een Doomsday Arcade. Weet je wat? Check gewoon het tijdschema, daar staat alles in.

Wie: Ruben Hein,Yorick van Norden, Anne Soldaat, Clean Pete, Maurits Westerik en Dandelion
Wat: 50 jaar Pet Sounds - The Beach Boys Tribute

Wanneer: zaterdag 1 april (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 28

Het is alweer 50 jaar dat The Beach Boys de klassieker Pet Sounds uitbrachten, een album dat het poplandschap voorgoed zou veranderen. Met klassiekers als ‘God Only Knows’, ‘Wouldn’t It Be Nice’ en ‘I Just Wasn’t Made For These Times’ is de plaat uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke popalbums aller tijden. Zaterdag brengen onder andere Ruben Hein,Yorick van Norden, Anne Soldaat, Maurits Westerik en Clean Pete hun Tribute aan The Beach Boys, bijgestaan door een 18-koppige band. Muziekkenner en groot fan van de Beach Boys Leo Blokhuis presenteert de avond en deelt interessante wetenswaardigheden over de formatie. Lees ook het gesprek dat we met Maurits Westerik over het album hadden.

Wie: Fluister #6 | Piano Day Sophie Hutchings, Lambert, Federico Albanese
Wat: piano
Wanneer:
zondag 2 april (14.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 10

In het kader van Piano Day, een jaarlijks initiatief in het leven geroepen door Nils Frahm, presenteert Fluister deze zondagmiddag drie piano-artiesten die de scheidingslijn tussen klassieke en moderne composities graag opzoeken: Sophie Hutchings, Lambert en Federico Albanese. Let op: Fluister begint al om 14.30 uur.