3voor12 Utrecht tipt, week 11

Hiphop Saved My Life / Melonhead / Flying Horseman / Lunice / The Great Communicators / Amenra

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Deze week hebben we weer zes live-tips voor, variërend van hiphop tot akoestische post-metal/sludge en alles wat daartussen zit.

Wie: Hiphop Saved My Life #2: Zwart Licht + Nyn + Mella MM + Azec Jam
Wat: hiphop

Wanneer: donderdag 16 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: Vanaf 20.00 uur: €7,50 vvk en €10 a.d. deur. Vanaf 23.00 uur: €5

EKKO en de Herman Brood Academie presenteren op vier donderdagen acht uur lang het allerbeste van nu en straks op het gebied van hiphop en elektronische muziek. Talentvolle jonge Nederlandse rappers en producers die live verrassen en onderscheiden. Op de tweede editie zijn er live-shows van Zwart Licht, Nyn, Mella MM en Azec Jam.

Wie: Melonfest #2: Melonhead + Coppersky + Borgaard
Wat: britpop / rock / singer-songwriter

Wanneer: vrijdag 17 maart (20.00 uur)
Waar: Kytopia
Schade: € 10 voorverkoop, €12,50 aan de deur

De Utrechtse band Melonhead komt vrijdag 17 maart met een tweede editie van hun festival ‘Melonfest’ in Kytopia. Het belooft dit maal nog groter, vetter en beter te worden. Tijdens ‘Melonfest’ presenteren de vier heren van Melonhead hun debuut-EP My Favorite Record en komen bevriende acts Coppersky en Borgaard spelen.

Wie: Flying Horseman
Wat: donker en hypnotiserende rock

Wanneer: vrijdag 17 maart (20.00 uur zaal open, 21.00 uur aanvang)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 15

De mensen die Flying Horseman bij eerdere optredens in EKKO hebben gezien zijn bijna al lyrisch over die shows. De Belgische band rond frontman Bert Dockx maakt donkere en meeslepende grote stadsrock met hier en daar wat jazz-invloeden. Vanavond presenteer de band zijn nieuwe project 'ROOMS / RUINS'. Volgens de band is het ‘een veelgelaagd muziekstuk met een uitgekiende belichting, waarin songs elk moment kunnen muteren tot kosmische instrumentals en waarin maatschappelijk engagement, woede, verontwaardiging en revolutionaire geestdrift hand in hand gaan met existentiële besognes en de intiemste verlangens'.

Wie: Lunice + Guerilla Speakerz + Ben∆lah + Creepa B2B Sauvage Noir
Wat: Run the Trap

Wanneer: vrijdag 17 maart (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 14

Vijf jaar geleden zette de Canadese DJ/producer Lunice een bomvolle Helling helemaal op zijn kop. Dit weekend is hij terug op de nieuwe avond Run The Trap, die al eerder al Rotterdam, Den Haag en Amsterdam van een stevige portie trap, hiphop, bass & beats heeft voorzien. Sinds die show in De Helling heeft Lunice de wereld veroverd met TNGHT (met Hudson Mohawke), getourd met Madonna, meegewerkt aan Kanye's Blood On The Leaves en tracks gemaakt voor Azealia Banks en vele anderen. De verwachtingen zijn hoog, aan Lunice om ze in te lossen.

Wie: The Great Communicators + Figgie
Wat: aanstekelijke indierock
Wanneer:
zaterdag 18 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

In de vier jaar dat The Great Communicators bestaat is er al behoorlijk wat buzz rond de band geweest. Desondanks verscheen debuutalbum Lucky Horse ‘pas’ in september van vorig jaar. In de aanloop daar naartoe opende de band onder andere voor Kensington, werden ze 3FM Serious Talent en werd de track Zoetrope voor een tv-reclame gebruikt. Zaterdag kun je hun aanstekelijke indierock horen in EKKO. Bij onze collega’s van 3voor12 Den Haag lees je meer over The Great Communicators. Support kom daar van de uit Utrecht afkomstige band Figgie.

Wie: Amenra Afterlife + Syndrome
Wat: akoestische post-metal/sludge (!)
Wanneer:
zondag 19 maart (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Hertz
Schade: € 17,50

Het Belgische Amenra is vooral bekend om hun zijn gitzwarte en spijkerharde post-metal/sludge. Tijdens de serie Afterlife laten ze echter een hele andere kant van de band zien. Tijdens deze set krijgen de Amenra nummers een bewerking met akoestische instrumenten, maar zonder hun intensiteit te verliezen. In 2016 brachten ze met dezelfde opstelling een afgeladen hoofdpodium in vervoering tijdens Roadburn festival. Vanavond spelen zen een seated concert in de kamermuziekzaal Hertz. De avond wordt geopend door Syndrome, het drone/ambient project van Amenra-gitarist Mathieu Vandekerckhove.