3voor12 Utrecht tipt, week 10

Aafke Romeijn / Death Alley / Cherubs / Utrecht. Word! / LIT / Sallie Ford

Redactie 3voor12 Utrecht ,

We houden het kort deze week. Zes tips hebben we voor je, variërend van de boogie van Death Alley en de EP-release van Aafke Romeijn tot hiphop, noise, en spoken word. Sallie Ford sluit de week in EKKO.

Wie: Aafke Romeijn
Wat: Nederlandstalig, elektronisch, hiphop

Wanneer: donderdag 9 maart (19.00 - 22.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: gratis

Woensdag 8 maart verschijnt de nieuwe EP van Aafke Romeijn, Versplintering op Rechts. Zoals je uit de titel begrijpt is de hedendaagse politiek het thema van de EP. Romeijn presenteert de EP op een passend evenement: het U VOTE stemfestival dat een dag later plaats vindt in TivoliVredenburg. Andere deelnemers zijn o.a. Ionica Smeets, Jan van Zanen, Emma Curvers en Arie Buursema. De entree is gratis.

Wie: Death Alley + Supersonic Blues
Wat: protopunk, blues en psychedelica
Wanneer:
donderdag 9 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Death Alley heeft zichzelf in 2016 op de kaart gezet als een van de meest veelbelovende acts van Nederland. De mix van protopunk, blues en psychedelica deed het zowel in het binnenland als buitenland goed. Hoogtepunt was misschien wel het optreden op Roadburn 2016, waarvan de registratie onlangs ook is uitgebracht. Die plaat presenteren ze deze week op twee Nederlandse podia, waaronder EKKO.

Wie: Cherubs, Kapitan Korsakov, Cani Sciori, Bonne Aparte
Wat: noise
Wanneer:
zaterdag 11 maart (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Vier bands op een zaterdagavond. Dat is geen gewoon concert, maar een festival. Noise is de rode draad door de line-up die bestaat uit het (semi-)legendarisch Amerikaans trio Cherubs, de vuige rock van het Belgische Kapitan Korsakov, het uit de as herrezen Bonne Aparte en de Italiaanse noise makers Cani Sciori. 

Wie: Else Kemps, Angela Mombers, Bryan Oudhoff, L-Deep en meer
Wat: UTRECHT. WORD!
Wanneer:
zaterdag 11 maart (20.00 - 3.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Niet helemaal muziek, maar de spoken word en poety slam zitten er dicht tegenaan. Utrecht. Word! is een samenwerking tussen een hele rij Utrechtse 'spoken word' initiatieven met een doorlopend programma waarin je oren en ogen te kort zult komen. Met onder meer de finalisten van Poetry Slam: Else Kemps, Rik Sprenkels, Martje Wijers en Fred de Vries, Pecha Kucha sprekers Angela Mombers en Rob van Dam, FuckUp Nights sprekers Bryan Oudhoff en Sebe Emmelot, en de sprekers van Mensen Zeggen Dingen: L-Deep, Christopher Blok en Sabina Lukovic. De presentatie is in handen van Hans Gommer, stand-up comedian bij het Utrechts Comedyhuis. De avond loopt rond 23.00 uur door in een Diep in de Groef hiphop special met Michieltjeee, Johannes & De Doper en Leroy Rey.

Wie: 1 jaar LIT met o.a. FS Green, SIROJ, ANBU GANG & sojuju
Wat: hiphop

Wanneer: zaterdag 11 maart (23.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 12,50

Precies een jaar geleden kreeg Amersfoort een nieuwe hiphop-avond, LIT. “Eerst eens kijken hoe de eerste editie verloopt: gaat alles goed, krijgen we die zaal vol, hebben de bezoekers een toffe avond - en het liefst een goede kater - gehad? Dan gaan we die volgende editie doen." vertelden de organisatoren toen. A.s. zaterdag wordt de eerste verjaardag gevierd met o.a. FS Green, SIROJ, ANBU GANG en sojuju.

Wie: Sallie Ford + EUT
Wat: vintage rock & roll & soul met gezonde punk-spirit

Wanneer: zondag 12 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Het uit Portland afkomstige Sallie Ford heeft al vier albums op haar naam staan. Haar laatste is een sterke mix van 50’s rockabilly, blues, soul en sixtiespop met fijne koortjes en een gezonde punk-spirit. Onze hoofdredacteur zag Sallie Ford aan het begin van haar Europese tour in Hamburg. We begrepen van hem dat het live heel goed is en dat Ford onbedoeld André Hazes' 'Zeg Maar Niets Meer' coverde (oorspronkelijk 'You Don't Owe Me' van Lesley Gore).