Het is mooi weer en dus vloeit het gerstenat rijkelijk op het terras van dB’s. Maar ja, binnen gebeurt het natuurlijk: daar staan op deze zwoele mei-avond drie bands te spelen in het kader van Club 3voor12 Utrecht: Gifter, Pandae en Koblenz. Gelukkig weten de bands zich prima staande te houden en weten ze toch de nodige nieuwsgierige bezoekers naar de grote zaal te lokken. Dat is maar goed ook, want alledrie de bands hebben vanavond iets te presenteren.

Gifter mag het spits afbijten. De band komt oorspronkelijk uit Brabant, maar is vaak te vinden in de Utrechtse Mailmen Studios, waar ze ook hun muziek hebben opgenomen. Zo ook ‘Speechless’, de single die tijdens deze editie van Club 3voor12 Utrecht in première gaat. De band zet een energieke show neer die veel belooft voor de rest van de avond.

Een deel van de band Pandae ging voorheen door het leven onder de naam Capgras, maar inmiddels leidt Pandae een eigen leven onder leiding van frontvrouw Kim Erkens. Ze heeft een karakteristieke hoge stem die wat Kate Bush-achtig aandoet.

Wanneer er tijdens het optreden een snaar vervangen moet worden bij gitarist Ruben van Wiggen, werpt Erkens al haar charmes in de strijd om de tijd vol te praten. Iets wat nog niet meevalt, zoals ze zelf ook toegeeft. Met succes lanceren ze op deze avond hun eerste EP.  

Voorafgaand aan de Club was de band Koblenz een groot mysterie. Nou ja, het was bekend dat de band eigenlijk Woods On Fire is, met op zang Peter Beeker van het Venlose Ongenode Gaste.

Op deze avond is het dan eindelijk zover. En wat een combinatie blijkt het te zijn: Beeker en Woods On Fire hebben elkaar gevonden en dat is duidelijk te merken aan dit spetterende eerste optreden van Koblenz. Een waardig afsluiter van deze zwoele Clubavond. 

Gezien: Gifter, Pandae en Koblenz (bij Club 3voor12 Utrecht), 25 mei 2017 @ dB’s