3voor12 Utrecht tipt, week 8

Club 3voor12 / Levi Manner / Find Us In Slumberland / Kalio Gayo / Kapok / Frank Valenza / Strand of Oaks / Wormrot

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Een paar keer per jaar is er een week waarin er op elke avond wel 2 of 3 live-optredens in de provincie Utrecht zijn waar je naartoe zou willen. Dit is er zo ééntje. Het kostte ons verschrikkelijk veel moeite om ons te 'beperken' tot deze 8 tips, en dan is dit nog maar de tip van de ijsberg. Lees wat we voor je geselecteerd hebben.

Wie: Tosk + FOES + Yasmine
Wat: Club 3voor12 Utrecht

Wanneer: donderdag 23 februari 2017 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Na de speciale Nieuwjaarsduik-editie van januari is het weer tijd voor een reguliere, donderdagse editie van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Op 23 februari presenteren we popliedjes met ruimtelijke gitaren van Tosk, fuzz en noise van FOES en psychedelische pop van Yasmine. De Club is zoals altijd in poppodium annex oefenruimtecomplex dB’s. Bijdrage op basis van Pay What You Want. Meer info over de bands lees je hier.

Wie: Find Us In Slumberland
Wat: indie

Wanneer: vrijdag 24 februari 2017 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Eind januari presenteerde de Utrechtse indiepopband Find Us In Slumberland zijn nieuwe EP Dusk in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso. Op die EP laat de band een ruiger geluid horen, met schreeuwen en harde gitaren, vertelde zangeres/gitariste Sophia Keck ons onlangs in een interview. Staplab heeft het viertal uitgenodigd voor hun maandelijkse avond in Eetcafé Stathe.

Wie: Lévi Manner + Géonne Hartman
Wat: Nederlandstalige luisterpop

Wanneer: vrijdag 24 februari 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Lévi Manner is een singer-songwriter die aan de HKU de opleiding Musician 3.0 volgt. De afgelopen periode heeft hij gewerkt aan zijn debuutalbum Nachtwaas, dat hij heeft opgenomen met (zo goed als) de hele band van Emil Landman.  Op Nachtwaas hoor je Nederlandstalige luisterpop die naar zijn eigen zeggen doet denken aan het het geluid van Lucky Fonz III, Ramses Shaffy en Eefje de Visser. Vrijdag presenteert hij zijn album in EKKO, waarbij de support komt van de 21-jarige Géonne Hartman, een collega-student van Manner.

Wie: Kalio Gayo
Wat: global parti folk
Wanneer:
zaterdag 25 februari 2017 (19.30 uur deur open)
Waar: TivoliVredenburg club balkan & beyond
Schade: € 13

Global parti folk, noemt Kalio Gayo de eigen muziek. Het kwartet speelt aanstekelijke songs met hartverscheurende zang en intense accordeon tunes. Drums, contrabas, gitaar, banjo, accordeon en samples kruisen balkan en folky tunes met ska, rock en af en toe een vleugje latin of reggae. Vanavond presenteert de band zijn nieuwe EP Orok. Bij de show zijn er gastoptredens van onder andere Joe Novelli (Tucson USA, Orkesta Mendoza & Nive and the Deer Children), Paolo Monti (Italië, the Star Pillow), Kristen Huebner (Barok fluitiste).

Wie: Kapok
Wat: indiejazz

Wanneer: zaterdag 25 februari 2017 (20.30 uur)
Waar: Molen de Ster
Schade: € 12,50

Kapok is één van de meest inventieve bands die we kennen. Met gitaar, een hoorn en een kleine drumkit creëert het drietal een spannende mix tussen jazz en indiepop. Kapok is bezig met totaal nieuwe muziek, maar op zaterdag 25 februari verlaten ze de oefenruimte even voor een optreden in Molen de Ster.

Wie: Frank Valenza
Wat: indiepop
Wanneer:
zaterdag 25 februari 2017 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Frank Valenza is het muzikale project van Giuseppe Valenza, voormalig frontman van Bodypolitics. Terwijl de donkere nummers van Bodypolitics over zware thema’s gingen brengt hij als Frank Valenza melancholische pop, waarin zijn jeugd in het Italiaanse kustdorp Civitanova Marche centraal staat.

 

 

 

 

Wie: Strand of Oaks + Jason Anderson
Wat: oprechte rock

Wanneer: zondag 26 februari 2017 (20.00 uur deur open)
Waar: EKKO
Schade: € 16

Utrecht heeft wat met Strand of Oaks en Strand of Oaks wat met Utrecht. Zijn laatste twee shows in EKKO en De Helling verkocht de vriendelijke reus Timothy Showalter allebei uit. En belangrijker nog: met zijn bombastische indiefolk en persoonlijke ballades raakte hij het publiek. Zijn nieuwe album Hard Love, dat afgelopen vrijdag is verschenen, is meer een rock & roll plaat maar tegelijkertijd ook een nieuwe kennismaking met de oprechte, emotionele en persoonlijke teksten van de geliefde frontman. EKKO presenteert de show samen met The Village Coffee & Music, misschien wel de grootste Strand of Oaks fans die er zijn.

Wie: WORMROT + Black Decades + F.U.B.A.R
Wat: grindcore

Wanneer: zondag 26 februari 2017 (20.00 uur deur open)
Waar: dB’s
Schade: € 10

We sluiten de week af met een lekkere portie grindcore in dB’s. Het uit het Singapore afkomstige Wormrot is één van de 10 beste bands in het genre. In de tien jaar sinds het bestaan heeft de band drie studio-albums en een aantal EP’s uitgebracht, en door de hele wereld getourd. Support komt van F.U.B.A.R. en het uit Utrecht afkomstige Black Decades.