3voor12 Utrecht tipt, week 35

Duke John | Sidewalk | Jermain Bridgewater | Onderdompelen | Lief | Waking Skies | SPOEL | Uitfeest | Figgie

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Zoals iedere week lees je hier welke live-shows je volgens ons zou moeten zien (tenzij ze al uitverkocht zijn). Het is duidelijk dat het nieuwe culturele seizoen weer gaat beginnen, want we hebben maar liefst negen (!) optredens/festivals voor je in de aanbieding.

Wie: Duke John + Mademoiselle + Magic Moon
Wat: stonerrock
Wanneer:
vrijdag 1 sept. (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: €5

Het deels uit Utrecht afkomstige stonerrock-trio Duke John presenteert zijn nieuwe EP The Game in dB’s. Agressieve en intelligente nummers, o.a. geïnspireerd door Queens of the Stone Age.

Wie: Sidewalk + I’m With Stupid
Wat: punkrock
Wanneer: vrijdag 1 sept. (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: €5

Nog een release-show op vrijdagavond. De Utrechtse punkrockband Sidewalk releaset zijn nieuwe EP Here & Now. Support komt van de reggaerock band I’m With Stupid.

Wie: Jermain Bridgewater
Wat: hiphop

Wanneer: vr. 1 t/m zon. 3 sept.
Waar: diverse locaties
Schade: niks

Over de Utrechtse rapper Jermain Bridgewater heb je al regelmatig kunnen lezen op onze site. Van de release van zijn debuut-EP heeft hij een heus release-weekend gemaakt. Op vrijdag 1 september verschijnt de EP op de streamingdiensten, zaterdag 2 september doet hij een instore in Revenge en op zondag 3 september kun je hem maar liefst twee keer zien: om 15.00 uur in de Stadsschouwburg en om 18.00 uur bij de officiële release-show op het Stadhuisplein.

Wie: R. de Selby, Dianne Verdonk en meer
Wat: Onderdompelen
Wanneer: zaterdag 2 sept. (va. 11.00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Onderdompelen is een kleinschalig muziekevenement in het Domkwartier van Utrecht. (Semi-) akoestische ensembles en solo artiesten brengen vanaf 11.00 uur in pop-up concerten (overwegend)  klassieke muziek ten gehore in hofjes, op balkons en vanaf het water. Er is ook een klein beetje pop/experimenteel in de vorm van R. de Selby (gitaar en drone) en Dianne Verdonk (elektronisch/folk). De concerten zijn gratis.

Wie: o.a. Dubfire, Jay Hardway, ROD, Mike Mago, Johannes Heil
Wat: elektronisch
Wanneer:
zaterdag 2 sept. (12.00 uur)
Waar: Recreatieterrein Strijkviertel
Schade: € 39,50

Zaterdag is Lief festival op recreatieterrein Strijkviertel. Er zijn zes stages met techno/house/techhouse en disco en er zijn sets van onder andere Dubfire, Jay Hardway, ROD, Mike Mago, Johannes Heil en Lucas & Steve. Het terrein is om 12.00 uur open en de tickets zijn €39,50.

Wie: Waking Skies
Wat: poprock

Wanneer: zaterdag 2 sept. (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Nog een release-show en wel van de Utrechtse pop/rockband Waking Skies. Deze week verscheen nieuwe single ‘Still Frame’, met in de video cameo's van een aantal bekende muzikale Utrechters. De single-presentatie is zaterdag in Stathe.

Wie: o.a. Rivers, Donnerwetter, Dakota, Baragan
Wat: SPOEL
Wanneer: zondag 3 sept. (13.00 uur)
Waar: Werk aan het Spoel, Culemborg
Schade: €15 in de vvk

Net buiten de provinciegrens vind je Culemborg, waar de vierde editie plaatsvindt van SPOEL, een laid-back festival in de omgeving van een Fort en de rivier de Lek. Er is een mix van nieuwe muziek, theater, poëzie en eten met optredens van onder andere Rivers, Donnerwetter, Dakota, Baragan, Tommy Moustache, Jackie Please en Judy Blank. Het festivalterrein is open vanaf 12.30 uur..

Wie: o.a. DJ Kypski + Blue Grass Boogiemen + The World of Dust
Wat: Uitfeest
Wanneer: zondag 3 sept. (12.00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Het nieuwe culturele seizoen start traditiegetrouw met het Uitfeest waarop de Utrechtse culturele instellingen laten zien wat ze allemaal in petto hebben. Er is cultuur in de breedste zin van het woord, inclusief veel muziek. Zo zijn er optredens van indie/country-muzikant Karl Blau en The World of Dust in Molen de Ster, een hiphop en urban mini-festival op het stadhuisplein met onder andere Major Dreamin’, Kaydee, DJ Kypksi en de release-show van Jermain Bridgewater. dB’s start het seizoen ook volgens traditie met een optreden vanaf 16.00 uur van de Blue Grass Boogiemen. In de Winkel van Sinkel speelt space-/desertrockband Vokatus (16.00 uur).

Wie: Figgie + Jo Marches + Batobe
Wat: indiepop/electropop
Wanneer: zondag 3 sept. (19.00 uur)
Waar: Moira, Wolvenplein
Schade: €5

Figgie is geselecteerd voor de Popronde. Popronde-bands mogen echter niet in de eigen stad spelen. Daarom heeft de band een eigen show georganiseerd in Moira, waarvoor ze Jo Marches en Batobe hebben uitgenodigd. Moira gaat om 19.00 uur open.