In samenwerking met Le Guess Who? vindt donderdag 9 november een speciale editie plaats van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Het recept blijft onveranderd: drie getalenteerde bands van eigen bodem, gratis toegang (ook zonder LGW?-polsbandje) en dB’s als locatie. Op het programma staan Bieldermann, Fungo Bat en Jo Marches.

Bieldermann

Boy van Ooijen (drums), Sander Notenbaert (keys/ bassynth) en Gerben Bielderman (bass/ guitar/ vocals) kennen elkaar van het Conservatorium in Amsterdam. De ervaren muzikanten hebben al in allerlei bands gespeeld maar in het gloednieuwe Bieldermann geven ze uiting aan de drang om onconventionele, niet alledaagse klanken in een nummer te gebruiken. Ze maken op loops gebaseerde lo-fi elektronica in bandformatie onder het motto “de beats zijn dwars, gitaren worden ge(s)loopt en een synth kan de bas doen”.

Fungo Bat

Een fungo bat is een smalle honkbalknuppel, bedoelt om extra hoge ballen uit de lucht te slaan… of zoiets. Toegegeven: verstand van honkbal hebben we niet, dus laten we ons dan maar bezig houden met de muziek. De eerste single van de gelijknamige band is inmiddels uit en is een mix van garagerock, beat, psychedelica en punk waar Beck trots op zou zijn. Nieuw materiaal volgt snel en is als eerste in Utrecht live te horen op Club 3voor12 x LGW?

Jo Marches

Jo Marches is het pseudoniem van zangeres Johanneke Kranendonk en haar band. Voor fijnzinnige indiepopliedjes met een flinke dosis synthesizers ben je bij Jo Marches aan het juiste adres. Het is muziek die onder je huid kruipt en een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Lykke Li, Beach House en het laatste album van Tame Impala. De band is net terug van een tour door Canada. Ze hebben onlangs hun nieuwe single ‘Breaks My Heart’ uitgebracht en kwamen vorig jaar met de EP Silver and Gold. Genoeg reden denken wij om te komen kijken naar deze Utrechtse act.

Tijdschema:
21.30 uur: Bieldermann
22.30 uur: Fungo Bat
23.30 uur: Jo Marches

Te zien: Club 3voor12 Utrecht x Le Guess Who? met Bieldermann, Fungo Bat en Jo Marches, donderdag 9 november 2017, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.