Het is kerst en dus wordt je op de radio om je oren geslagen met de geijkte kerstnummers. Wil je eens iets anders horen dan Wham of Mariah Carey? We hebben een selectie gemaakt van Utrechtse kerstsingles die dit jaar zijn uitgekomen. Een aantal daarvan hoor je ook terug in de speciale kerstspecial van 3voor12 Utrecht radio.

Pondertone

De band Pondertone heeft een haat-liefdeverhouding met het kerstfeest, dat blijkt wel uit de (anti-)kersttracks die de band de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Dit jaar heeft Pondertone (of is het toch Kinderen Voor Kinderen?) zich voor hun nieuwe kerstsingle ‘Alles Dat Ik Wil Met Kerst Is…’, laten inspireren door -je raadt het al- ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey.

Luckiest Man Alive

Roel Donckers, a.k.a. Luckiest Man Alive, brengt ieder jaar samen met zijn vrouw een muzikale kerstgroet. Dit jaar is dat het nummer 'Covered In Gold', dat gepaard gaat met een schattige videoclip met playbackende kinderen (hé, een thema).

Donna Blue

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dat geldt zeker voor 'Theme For A Dream' van Donna Blue. Het nummer is oorspronkelijk van Cliff Richards and the Shadows, maar dat feit ben je al snel weer vergeten wanneer je deze laidback-en-toch-dromerige versie van Donna Blue hoort.