Eerste namen Clash of the Titans 2017 Eerste namen Clash of the Titans 2017

De grootste bandwedstrijd van Utrecht kijkt weer om de hoek

, Tekst: Merel de Heus | Foto: Wouter van den Kamp

De jaarlijks terugkerende Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans staat weer voor de deur. Negentien jaar geleden opgericht voor bands die dB’s als oefenruimte gebruikten. Langzaam ontwikkelde dit zich tot een van de grootste wedstrijden voor bands uit de provincie Utrecht. In samenwerking met EKKO, ACU en De Helling, zal vanaf 10 maart acht weken lang de strijd losbarsten tussen vijf bands. Wie zal dit jaar de echte titaan op muzikaal gebied zijn en de prijs veroveren op 24 juni in De Helling?

Wat is Clash of the Titans?
De ‘Clash’ is een mooi platform en opstapje voor beginnende bands. Zij krijgen feedback van een vakkundige jury en de winnaar kan rekenen op studiotijd, optredens, coaching en een plek in de halve finale van De Utrechtste Popprijs. Klinken de namen StropStrikkers, Kismet, the Walt, We vs Death, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, Filthy Felons, La Corneille, Raptors en Ziggy Splint (winnaar 2016) je bekend in de oren? Zij hebben zich in het zweet gewerkt bij de Clash en plukken daar nu de vruchten van. La Corneille stond in januari in EKKO met hun EP-release

Hoe werkt deze wedstrijd dan? 
Bands uit Utrecht hebben zich ruim twee maanden lang kunnen inschrijven voor de Clash. Enige criteria; alleen eigen materiaal mag gespeeld worden, de band dient uit de provincie Utrecht te komen en er moet digitaal opname materiaal beschikbaar zijn. In plaats van de tien voorrondes die we van voorgaande jaren gewend zijn, zullen er dit jaar acht plaatsvinden. Uit elke halve finale komt een finalist rollen. Naast deze voorrondes is er een wildcard ronde waar bands aan deelnemen die net niet de winnaar van hun voorronde waren. Hieruit wordt uiteindelijk nog één gelukkige finalist gekozen die ook mag spelen in De Helling voor de uiteindelijke confrontatie. Benieuwd geworden naar de eerste namen? Hieronder vind je een overzicht.

#1 - vrijdag 10 maart @ dB’s, 20:30 uur 
Rain Nation
The codename
Clasine
Anthracite
Pyrolysis

#2 vrijdag 17 maart @ dB’s, 20:30 uur 
Wraak
Last minute solution
Obia
DJ HAGY
Distant Dancing Club

#3 vrijdag 24 maart @ dB’s, 20:30 uur 
Edwin Danks
Benjamin Parks
Amaroc
Lemon Haze
The goodlife gentlemen

#4 vrijdag 31 maart @ ACU, 20:30 uur 
Jason Waterfalls
Don Savage
Niek Strik
Fighting Churchill
Billbunker

De entrée van de voorrondes is 4 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht