Ziggy Splynt, The Vet en Valour Up Twice op september-editie Club 3voor12/Utrecht

Zware riffs, stevige rock en indie-rock

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We zijn er drie maanden uit geweest maar op donderdag 29 september is onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht terug. Op de eerste editie van het nieuwe seizoen kun je luisteren naar de donkere geluiden en intense show van Ziggy Splynt, zware rock van The Vet en de indierock van Valour Up Twice, dat die avond zijn nieuwe single presenteert. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is gratis.

Ziggy Splynt
De alternatieve rockband Ziggy Splynt is gefascineerd door rauwheid, harmonie en energie en heeft met die ingrediënten een eigen stijl ontwikkeld. De unieke stem en het donkere gitaargeluid van van frontman Bart Huskes zorgen samen met de soepele bas van Isidor ten Hooven en de heftige drums van Aron Smit voor een bombastisch geluid. Met zware riffs en melodieuze klanken zorgt Ziggy Splynt voor een intense show. Terechte winnaar van bandwedstrijd de Clash of the Titans 2016.


The Vet
The Vet is een Utrechtse poprockband met bluesinvloeden. Denk aan stevige riffmuziek met verlammende zanglijnen. Naar eigen zeggen hebben ze een “no-nonsense feel die het Nederlandse publiek zeer kan waarderen”. Invloeden die ze noemen zijn Soundgarden, Temple Of The Dog, The Bellrays en The Gathering. Gitarist Bram Giesen ken je misschien van Mary Fields. De eerste EP Moodlifter verscheen in juli, en die nummers hoor je donderdag voor het eerst in Utrecht.


Valour Up Twice - single release party
Valour Up Twice presenteerde begin van 2015 zijn tweede album Reap / Sow, een plaat vol gelaagde en sfeervolle songs. Vlak daarvoor stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en op Paaspop. Deze maand komt de band voor het eerst sinds die tijd met nieuw materiaal. Het nieuwe werk is energieker, rauwer en bezielder dan ooit. Op de clubavond viert de band de release van de eerste nieuwe single.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht september met Ziggy Splynt, Valour Up Twice en The Vet, donderdag 29 september 2016, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.