3voor12/Utrecht tipt, week 39

Mike Watt / Club 3voor12/Utrecht / The T.S. Eliot Appreciation Society / Afrodisiac / Melonhead / Kraft

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Veel toffe shows deze week, waardoor we moeilijk konden kiezen. Donderdag beginnen we het nieuwe seizoen van onze eigen showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Ook zijn er twee album-releases: op vrijdag van de black metalband Verwoed (al uitverkocht) en op zaterdag van The T.S. Eliot Appreciation Society. En er is nog veel meer. Check al onze live-tips.

Wie: Mike Watt (Il Sogno del Marinaio) + STOMA
Wat: DIY punk, noise, experimental, funk, rock
Wanneer: woensdag 28 september 2016 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

De naam Mike Watt is misschien niet bij iedereen bekend, maar we hebben hier te maken met een levende legende. Met Minutemen was hij één van de grondleggers van de punkscene in LA in het begin van de jaren tachtig. Na het overlijden van gitarist en vriend D. Boon startte hij fIREHOSE, een band die tourde met onder andere Sonic Youth. Vanaf 2003 speelt hij bij Iggy & the Stooges en met zijn Missingmen tourt deze held zich al een decennium lang een slag in de rondte. Vanavond komt Watt vermomd als lid van het verder Italiaanse Il Sogno del Marinaio met Andrea Belfi (drums) Stefano Pilia (guitar) aan zijn zijde. Het muzikale resultaat is wat we van Mike Watt verwachten, een virtuoze mix van alle stijlen, van punk tot funk, rock en avantgarde, harmonie en chaos en alles wat daartussen zit. Support-act is het Rotterdamse funknoiseduo STOMA. Vette groovende basslicks, freaky electronic en geweldig drumwerk.


Wie: Ziggy Splynt / The Vet / Valour Up Twice
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 29 september 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

We zijn er drie maanden uit geweest maar op donderdag 29 september is onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht terug. Op de eerste editie van het nieuwe seizoen kun je luisteren naar de donkere geluiden en intense show van Ziggy Splynt, zware rock van The Vet en de indierock van Valour Up Twice, dat die avond zijn nieuwe single presenteert. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is gratis.


Wie: The T.S. Eliot Appreciation Society + Frank Valenza
Wat: singer-songwriter met band
Wanneer: zaterdag 1 oktober 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7

De Utrechtse muzikant Tom Gerritsen is beter bekend onder zijn alter ego The T.S. Eliot Appreciation Society. In oktober 2013 presenteerde hij zijn goed ontvangen debuut-album A New History en bijna exact die jaar later is er een opvolger, Turn it Golden. Daarop is een een nieuw, breder geluid te horen. Niet zo gek want met de toevoeging van Jan Pieter Middelkoop en Albert Dijk is The T.S. Eliot Appreciation Society inmiddels een band geworden. Het voorprogramma is Frank Valenza, het nieuwe powerpop-project van voormalig Bodypolitics-voorman Giuseppe Valenza, die in het najaar met een debuut EP komt.


Wie: Afrodisiac: Pax Nicholas & the Ridimtaksi
Wat: Afrobeat
Wanneer: zaterdag 1 oktober 2016 (21.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 15

Aan het roer van de 11-koppige band Pax Nicholas & the Ridimtaksi staat Pax Nicholas, die tussen 1971 en 1978 percussionist en achtergrondzanger was in Fela Kuti's Afrika 70, en samen met Tony Allen en andere percussionisten verantwoordelijk voor het ritmische fundament van Fela's band. Pax Nicholas & the Ridimtaksi speelt opzwepende Ghanese afrobeat met funky invloeden. In oktober 2010 speelde de groep als voorprogramma van Sharon Jones & The Dap-Kings (Daptone label). Een jaar daarvoor bracht Daptone Na Teef Know De Road Of Teef uit, Pax Nicholas' geweldige solo-album uit 1973, waarvan Fela toentertijd naar verluidt zei: “Don't you ever, ever play it again.” Dat gaat vanavond in RASA wel gebeuren.


Wie: Melonhead
Wat: britpop
Wanneer: zaterdag 1 oktober 2016 (21.00 uur zaal open, 21.30 uur begin)
Waar: Stathe, Rozenstraat
Schade: gratis

Melonhead is dé nieuwe britgrunge band van Utrecht. Afgelopen zomer namen ze een EP op, die in het najaar moet verschijnen. Vooruitlopend daarop wordt er veel gespeeld, zoals aanstaande zaterdag in eetcafé Stathe. Meer over Melonhead lees je hier.


Wie: Alex.Do / Jeroen Search / aura one
Wat: Kraft
Wanneer: zaterdag 1 oktober 2016 (23.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 17,50

Aanstaande zaterdag is er een nieuwe editie van techno/deephouse-avond KRAFT met sets van Alex.Do (uit Duitsland, releaset op RØDHÅD's label Dystopian), Jeroen Search en aura one. VJ beeldruis zorgt voor de visuals.