3voor12/Utrecht tipt, week 38

Rumor / Beastfest / Sured / Stahlr / Nachtklooster / Bonte Avond / DICE

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is eigenlijk de week van John Coffey. De laatste twee shows die de band in Utrecht speelt zijn echter al uitverkocht. Zoals altijd zijn er in onze provincie echter nog voldoende andere mooie dingen te zien en te horen. Check onze live-tips voor de komende paar dagen.

Wie: Morton Feldman / Othin Spake / Lucas Niggli & Andreas Schaerer
Wat: Rumor 83
Wanneer:
donderdag 22 september 2016 (20.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg, ACU, RASA
Schade: € 18  / €14 (U-pas, student)

In mei werd bekend Rumor in de komende cultuurnotaperiode (2017 - 2020) geen subsidie krijgt. Dat betekent helaas dat je nog maar twee keer bijzondere ontdekkingen kunt doen op dit festival voor avontuurlijke muziek. Op de één na laatste editie zie je achtereenvolgens Morton Feldman, die Five Pianos speelt in de Grote Zaal van TivoliVredenbrug, jazztrio Othin Spake in ACU en Lucas Niggli & Andreas Schaerer (slagwerk en zang) in RASA.


Wie: Magnetic Spacemen, Rhinorino, Robbing Banks, Pestcold Molly en Wildebeast
Wat: Beastfest
Wanneer:
vrijdag 23 september 2016 (20.00 uur)
Waar: de Stadstuin
Schade: € 5

“Trek je smerigste schoenen aan, want we gaan hard vanavond. Een nieuwe generatie harde bands staat op om de rockscene nieuwe energie in te blazen. Weg met de synthesizers; aan met de vuige gitaren! Of nu garage, stoner of punk je ding is; deze avond is een ode aan het lawaai waar wij met z’n allen zoveel van houden.” Dat is het motto waarmee de Utrechtse punky rock ‘n roll-groep Wildebeast wat pit in de Utrechtse popscene probeert te brengen. Ze misten nog een vuig feestje en besloten om er vervolgens zelf maar één te organiseren. De eerste editie van Beastfest is op vrijdag 23 september met op het affiche Magnetic Spacemen, Rhinorino, Robbing Banks, Pestcold Molly en Wildebeast.


Wie: Sured
Wat: singer-songwriter releaset zijn EP The Blue Flame
Wanneer:
vrijdag 23 september 2016 (20.00 tot 23.00 uur)
Waar: Kargadoor, Utrecht
Schade: € 5

Op vrijdag 23 september presenteert singer-songwriter Sured zijn EP The Blue Flame in de Kargadoor, een show die tevens de start is van de gelijknamige tour. Sured werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de beste singer-songwriter van Utrecht. De jury van die wedstrijd prees hem om zijn gitaar- en entertainment vaardigheden en zijn karakteristieke stemgeluid. De EP is opgenomen in de Mailmen studio in Utrecht met producer Sebastiaan Brouwer. Ook gitarist Wietse Dekker en zangeres Lilly-Ann werkten mee aan de EP.


Wie: Geysers, Postcards From Mars, The Yukon Club, Charl Delemarre en Blupaint
Wat: Nachtklooster
Wanneer: zaterdag 24 september 2016 (vanaf 20.00 uur)
Waar: Het Klooster, Woerden
Schade: € 10

Op zaterdag 24 september krijgt Kult Kompagnie wederom de sleutel van het klooster in Woerden om daar een nieuwe editie te organiseren van NachtKlooster, een avond met nieuwe ontdekkingen die je aangenaam verrassen. Bij het samenstellen van het programma van dit jaar is onder andere samengewerkt met de Herman Brood Academie en IndieXL. Op de komende editie zie je onder andere Geysers, Postcards From Mars, The Yukon Club, Charl Delemarre en Blupaint.


Wie: Stahlr + A Fugitive + Owlbites
Wat: elektronisch
Wanneer: zaterdag 24 september 2016 (vanaf 20.00 uur)
Waar: Molen de Ster
Schade: € 5

Stahlr is het nieuwe project van MTT’s Anne Broekman en de Utrechtse producer Krampfhaft. Muzikaal laten ze zich onder andere inspireren door horrormovies, zie ook de video van de eerste single 'Into the Black'. Live doet Anne Broekman alles in haar eentje, zoals we een paar maanden geleden in ACU zagen. De komende maand reist ze het land door voor de Popronde, maar zaterdag staat ze in Molen de Ster. Support komt dan van A Fugitive en Owlbites.


Wie: Bonte avond met o.a. Bizzey, Yung Felix en The Father and the Sun
Wat: viering 5 jaar FC Amersfoort en 1 jaar Fluor
Wanneer: zaterdag 24 september 2016 (vanaf 22.00 uur)
Waar: Fluor café
Schade: gratis

FLUOR bestaat 1 jaar en FC Amersfoort viert alweer zijn 5e verjaardag. Daarom trakteren ze op iets waar ze goed in zijn: een feestje geven. Op de Bonte Avond zie je bekende en aanstaande lokale sterren en een verrassingsoptreden waar je zeker bij wilt zijn, als we de berichten mogen geloven. Er is een FCA All Star band o.l.v. Daniël Smit (Handsome Poets) die optreedt met muzikanten uit bekende bands en een reeks aan lokale zangers. Bizzey laat horen dat hij naast een top MC ook een killer dj én producer is. Maar ook dj Yung Felix, de punkband van Spacekees en de verse new wave / electro helden The Father and the Sun feesten mee. Entree is gratis maar er is wel een kadotip: jouw vrijwillige bijdrage bij de entree voor stichting Rebel For a Cause.


Wie: Spring King / Yumi Zouma / Conner Youngblood / dePresno / George Cosby / Ten Fé
Wat: DICE
Wanneer: zondag 25 september 2016 (deuren om 18.45 uur open)
Waar: TivoliVredenburg, Pandora
Schade: € 15

Zondag is de tweede editie van showcase-avond DICE. DICE is een terugkerende avond rondom internationale showcasefestivals zoals The Great Escape, Reeperbahn en EurosonicNoorderslag, het moment waarop veel opkomende bands naar Europa reizen. De tweede editie is vlak na Reeperbahn, het Duitse showcasefestival met meer dan 450 concerten op 70 locaties. DICE maakt uit Reeperbahn’s line-up een selectie om ook in Utrecht hun debuut te maken. Op deze editie van DICE zijn dat Spring King, Yumi Zouma, Conner Youngblood, dePresno, George Cosby en Ten Fé. Lees ons verslag van de eerste editie.

Let op: de deuren gaan om 18.45 uur open, het programma begint om 19.15 uur.