Robbing Banks en RhinoRino rocken in een verlaten skatepark Robbing Banks en RhinoRino rocken in een verlaten skatepark

Weinig bezoekers bij Rock ‘n’ Roll at the Park

, Tekst: Merijn Siben / Foto's: Sabrine Baakman

Robbing Banks en RhinoRino rocken in een verlaten skatepark

Weinig bezoekers bij Rock ‘n’ Roll at the Park

Tekst: Merijn Siben / Foto's: Sabrine Baakman ,

Het KW4-gebouw in Kanaleneiland herbergt meer dan de klimwanden van boulderhal Sterk of de trapezes en diabolo’s van circus Diedom. Voor skateboardende schoffies van de straat is de steeg ernaast het toevluchtsoord op dit soort donkere dagen. Hier bevindt zich de ingang van Skatepark Utrecht, waar RhinoRino en eenmansband Robbing Banks op een stormachtige vrijdagavond op de planken staan.

Eenmaal binnen wordt de storm buiten al gauw overstemd door het geluid van klappende plankjes en rollende kogellagers. De compacte kantine is het podium voor de bands. In het park zelf is Nederlandse skateroyalty aanwezig: Nassim Guammaz en Tim Zom, bekende boarders, trekken haast meer bekijks dan de bands die zullen volgen.


Want het lijkt een feilloos concept: gratis bandjes op de vrijdagavond, biertje erbij en muziek die onlosmakelijk verbonden is met de skatecultuur. Dat is dan ook de gedachte achter Rock ‘n’ Roll at the Park, een initiatief van Rutger de Boer, tevens frontman van de punkband Pizza Knife. Wanneer de lichten in het park uitgaan en Robbing Banks aftrapt, staan er echter niet meer dan vijftien man in de kantine.

En dat is jammer. De eenmansband valt zeker in de smaak bij de aanwezigen, dankzij bondige garagerocksongs en vrolijke meezingers. Voor de verandering zorgt het geluid deze keer niet voor gescheurde trommelvliezen.


De ‘sexy stoner rock and roll’ van de snarenplukkende heren en drummende dame van RhinoRino wordt eveneens bevlogen gebracht. Net als bij Robbing Banks laten zij zich niet kennen door het gebrek aan publiek. Tijdens afsluiter ‘Pants On’ banjert er zelfs iemand met de broek op de knieën rond.

Rock ‘n’ Roll at the Park heeft zeker potentie voor een prima avondje uit. Leuke bands, aardig geluid, een typisch Nederlandse toegangsprijs en een locatie die een zekere underground charme heeft. Dat alles werkt misschien wel het beste in combinatie met een royaal geproportioneerde meute aan dronken skateboarders. Helaas was dat niet het geval. Volgende keer een herkansing?


Gezien: Rock ‘n’ Roll at the Park met Robbing Banks en RhinoRino, vrijdag 18 november 2016 @ Skatepark Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht