44Bass keert na tien maanden terug naar zijn thuisstad … 44Bass keert na tien maanden terug naar zijn thuisstad …

en trakteert op een avond UK bass

, Tekst: Haroun Akbari

44Bass keert na tien maanden terug naar zijn thuisstad …

en trakteert op een avond UK bass

Tekst: Haroun Akbari ,

House event 44Bass weet al vanaf zijn eerste editie Engelse grootheden naar ons land te trekken en heeft hierdoor de afgelopen jaren met succes de Engelse basshouse-sound geïntroduceerd bij het Nederlandse publiek. Afgelopen zomer hebben ze op verschillende festivals een eigen stage gehost waarna ze tijdens ADE een uitverkochte special hebben gedaan. Nu dit allemaal achter de rug is keert het underground feestconcept na bijna een jaar terug naar zijn geboortestad.

Met drie Engelse dj’s op de line-up en twee acts van Nederlandse bodem is het aan Mr Curi om de nacht te openen. De zaal is rond twaalf nog vrij leeg maar de Rotterdamse dj weet met zijn toegankelijke mix van UK garage en house het vijftigtal mensen stuk voor stuk aan het bewegen te krijgen. De Basis loopt ondertussen langzaam vol waarna het de beurt is aan resident dj en 44Bass-oprichter Wouter S. Dreunende house platen zijn de rode draad door de set van Wouter, maar naarmate zijn tijd verstrekt begint hij steeds meer te leunen naar jungle. Hij gaat vrij experimenteel te werk met zijn Nederlandse house en Engels garage platen, wat zorgt voor een merkwaardige mix.

Met een kwartier uitloop staat Mikey B achter de draaitafels. De Engelse dj brengt het tempo direct vele malen hoger. Waar de housetracks van Wouter S. nog enigszins aansloten bij het gemiddelde Nederlandse publiek, gooit Mikey B met de eerste plaat alle remmen los. Verdwaalde toeschouwers maken zich uit de voeten om even wat te roken, terwijl de liefhebber overduidelijk geniet. De rookmachines en stroboscopen draaien overuren en de snoeiharde basshouse zorgt ervoor dat de danspasjes een paar tikkeltjes harder gaan.

Zo rond kwart over drie mag het uit London overgevlogen dj-duo Rossi & Luca het overnemen. Het duo staat bekend om zijn exceptionele mix en scratch technieken, ze hebben er immers de extra paar handen voor. De plaatkeuze voor het eerste nummer kan niet beter: ”Feed em to the lions!“ wordt er juichend door de zaal herhaald. Oorzaak hiervoor is Solo 45’s ‘Feed Em To The Lions’, een track die gerekend kan worden tot een van de anthems binnen de UK bass scene. Maar hier blijft het niet bij. De set is afgeladen met grime en garageknallers. ‘Too Many Man’ van Skepta is het volgende nummer en wederom weet het publiek alle teksten mee te brullen. Deze track wordt gevolgd door UK garage-plaat ‘Get To The Chopper’, waarna de door Valentino Khan geproduceerde hit ‘Deep Down Low’ wordt gespeeld. De set bevat floorfiller na floorfiller wat resulteert in springen, dansen en genieten. Halverwege de set komen de indrukwekkende scratchvaardigheden van het duo tevoorschijn en weten ze het publiek nogmaals omver te blazen. Een climax van jewelste.

Om de avond af te sluiten mag Benton het van zijn Londense stadsgenoten overnemen. Een krachtige jungle-set die het uiterste vereist van het geluidssysteem in Club Basis en er daarnaast voor zorgt dat de die hards blijven hangen, maar vooral ook dat ze blijven dansen tot zes uur in de ochtend. Een overduidelijke thuisoverwinning voor Wouter S en zijn 44Bass.

Gezien: 44Bass, zaterdag 19 november 2016 @ Club Basis

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht