3voor12/Utrecht tipt, week 47 3voor12/Utrecht tipt, week 47

Las Kellies / Ziggy Splynt / Room Eleven / Moss / Jungle by Night / Falco Benz / Tjing Tjing

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 47

Las Kellies / Ziggy Splynt / Room Eleven / Moss / Jungle by Night / Falco Benz / Tjing Tjing

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We hebben weer een drukke week voor de boeg met een aantal mooie shows. Lees het artikel voor al onze tips, maar hier vragen we alvast aandacht voor de release-show van Ziggy Splynt (op vrijdag) en de optredens van Falco Benz op zaterdag en Tjing Tjing op zondag (die beiden net een debuutalbum uit hebben).

Wie: Las Kellies + Spoilers
Wat: garage, dub en post-punk
Wanneer: donderdag 24 november 2016 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 7

We kenden Las Kellies nog niet maar referenties als ESG en The Slits doen de oren spitsen. De drie dames kwamen elkaar bij toeval tegen bij een concert in Buenos Aires en begonnen een bandje met van vrienden geleende instrumenten. Met hun opvallende combinatie van garage, dub en (post)punk, ondersteund door zang in maar liefst zeven verschillende talen, hebben ze zowel in Argentinië als daarbuiten indruk gemaakt. Vorige maand is het derde studioalbum verschenen waarop minder post-punk, en iets meer reggae te horen is.


Wie: Room Eleven
Wat: jazzpop
Wanneer: vrijdag 25 november 2016 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 22

Room Eleven is terug. De vrolijke Utrechtse jazzpopband met frontvrouw Janne Schra hield er in 2010 mee op. Niet vanwege gebrek aan succes overigens: Room Elevens debuutalbum Six White Russians And A Pink Pussycat (2006) was platina geworden en de al even goede opvolger Mmm... Gumbo? uit 2008 kreeg goud. Janne Schra ging verder met haar nieuwe band Schradinova en maakte een solo-album, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de band is weer bij elkaar voor een éénmalige reeks concerten.


Wie: Ziggy Splynt + Duke John
Wat: alternatieve rock
Wanneer: vrijdag 25 november 2016 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Ziggy Splynt gaat als de brandweer. Vlak voor de zomer won het trio bandwedstrijd Clash of the Titans en ook de halve finale van De Utrecht Popprijs schreven ze met speels gemak op hun naam. In hun alternatieve rock is soms nog te horen door wie ze geïnspireerd zijn, maar in de nieuwe nummers klinkt ook steeds meer een eigen geluid voort. Tijdens het relatief korte bestaan hebben ze al een sterke live-reputatie opgebouwd. In ACU presenteren ze vrijdag de tweede EP & Procreate.


Wie: Moss + Echosonic
Wat: indiepop
Wanneer: zaterdag 26 november 2016 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12,50

Moss grossiert al 12,5 jaar in fijnzinnige, rijk gearrangeerde gitaarpop. Frontman Marien Dorleijn bouwt met zijn band gestaag aan een uniek oeuvre dat zich uitstrekt van ambachtelijke indierock tot psychedelica en dat niet alleen bij fans, maar ook bij critici zeer in de smaak valt. De laatste drie albums mochten zich in ieder geval verheugen in juichende recensies. Het vijfde album komt eraan maar eerst viert de band het 12,5-jarig bestaan met drie optredens, waarvan één in De Helling.


Wie: Jungle by Night
Wat: afrobeat
Wanneer: zaterdag 26 november 2016 (20.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 14

In mei presenteerde de Amsterdamse afrobeat/psychfunk-sensatie Jungle By Night zijn derde album The Traveller, dat nog net wat eigenzinniger is dan de voorgangers. Met hun onnavolgbare mix van Afrobeat, Ethio-jazz, rock, dance, hiphop en dub krijgt het negenkoppige gezelschap zonder uitzondering elk publiek aan het dansen. Enthousiasme en gevoel voor Afrikaanse muziek worden gekoppeld aan een virtuoze instrumentbeheersing, met één groot funky feest als resultaat.


Wie: Falco Benz
Wat: catchy synth house
Wanneer: zaterdag 26 november 2016 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: early birds € 7,50, daarna € 10

Na een aantal eerdere EP’s heeft de Utrechtse synth house- en discoproducer Falco Benz vorige week zijn debuutalbum Confiturisme uitgebracht. Het zwoele ‘La Féline Mescaline’ featuring Agnès Aokky is de eerste single. Op zaterdag 26 november kun je Falco Benz aan het werk zien in EKKO.


Wie: Tjing Tjing + Tamino
Wat: Nederlandstalige pop
Wanneer: zondag 27 november 2016 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 15

Sinds een paar weken woont Roos Rebergen (Roosbeef) in Amerika, maar op zondag 27 november komt ze nog even terug naar Utrecht voor een show in De Helling met haar gelegenheidsformatie Tjing Tjing. Vorig jaar kwamen zij en haar muzikale wederhelft André Manuel (Fratsen) voor het eerst bij elkaar om liedjes te schrijven, waarna er een band geformeerd werd die sinds mei van dit jaar tourt als Tjing Tjing. Hun show in de Amsterdamse Kleine Komedie smaakte in ieder geval naar meer. Afgelopen vrijdag kwam debuutalbum 'Bang Zullen Ze Leven' uit (tijdelijk te horen op de luisterpaal).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht