3voor12/Utrecht tipt, week 46

Robbing Banks, Hidden Charms, Monomyth, Popronde Amersfoort, The Monsters, Bewilder, Planet of Zeus

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Tijd om op adem te komen van Le Guess Who? is er niet, want ook deze week valt er weer volop te genieten in de diverse poppodia in Utrecht en omstreken. Daarom hebben we weer meerdere tips voor je op een rijtje gezet, soms zelfs meer tips op dezelfde dag zodat je op basis van genre makkelijker kunt kiezen.

Wie: Robbing Banks + Rhinorino
Wat: one-man-garageband, rock
Wanneer: vrijdag 18 november (22:00 uur)
Waar: Skatepark Utrecht
Schade: gratis

Robbing Banks is inmiddels geen onbekende meer op de Utrechtse podia, omdat hij er telkens weer in slaagt om in zijn eentje de zalen volledig plat te spelen met zijn fuzzy garagerock. Deze avond krijgt hij versterking van Rhinorino, het Utrechtse stoner rock ‘n’ roll powertrio dat een feestje weet te bouwen in de stijl van Eagles Of Death Metal, Black, Keys, Red Fang, Foo Fighters, noem maar op…


Wie: Hidden Charms + MOOON
Wat: sixtiesrock, psychedelische garagerock
Wanneer: vrijdag 18 november (20:30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 7

Voor wie zin heeft in een avondje sixties- en seventiesnostalgie staan vrijdagavond in ACU Hidden Charms en MOOON opgesteld. Hidden Charms put uit het rijke verleden, waarin bands als The Kinks en The Who hoogtij vierden en MOOON haalt de inspiratie uit de punk- en surfcultuur die in die jaren zijn intrede deed.


Wie: Monomyth + Mantra Machine
Wat: space-/krautrock, soundscapes
Wanneer: vrijdag 18 november (21:00 uur)
Waar: De Peppel
Schade: € 12

Monomyth bracht dit jaar het derde deel (Exo) van hun instrumentale drieluik uit en verstevigde daarmee hun uitstekende reputatie op het gebied van psychedelische space- en krautrock. Verwacht hypnotiserende soundscapes met af en toe venijnige uithalen van de gitaren. Uit datzelfde vaatje tapt ook Mantra Machine, dus bereid je voor op een lang avondje trippen.


Wie: Mevrouw Tamara, 45ACIDBABIES, Storksky, ...teveel om op te noemen
Wat: Popronde Amersfoort
Wanneer: zaterdag 19 november (vanaf 13:00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Een van de grootste en leukste Poprondes van Nederland vindt ieder jaar plaats in Amersfoort en ook dit jaar valt er weer genoeg te genieten voor liefhebbers van alle muziekgenres. Mevrouw Tamara, 45ACIDBABIES, Storksky, The Fire Harvest, Kynarian en Orange Maplewood zijn maar een kleine greep uit het uitgebreide programma.


Wie: The Monsters + The Devils + Tequila Savate
Wat: rockabilly, garagepunk, bluesrock
Wanneer: vrijdag 18 november (20:30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 12

De legendarische Zwitserse rockabillyband The Monsters bestaat 30 jaar en dit vieren ze met hun Nederlandse fans in dB’s. Wie jarig is, trakteert en daarom nemen de Zwitsers het Italiaanse duo The Devils en het Franse Tequila Savate mee voor een vuig potje thrash, garage, rock ‘n’ roll en over-the-top-bluesrock.


Wie: Bewilder + Erny Green
Wat: indierock
Wanneer: zaterdag 19 november (21:00 uur)
Waar: De Peppel
Schade: € 14

Vorig jaar maakte Bewilder in één keer naam in de indiewereld met het debuutalbum Dear Island en na een jaar uitgebreid touren langs de poppodia en festivals spelen ze zaterdagavond een (bijna) thuiswedstrijd in Zeist. Erny Green is een generatiegenoot van Nick Cave en wordt net als laatstgenoemde bestempeld als een ‘absolute meester in de melancholie’. Kom dus op tijd om je te laten verrassen door de alom geprezen dynamiek van zijn stemgeluid en steady gitaarspel.


Wie: Planet of Zeus + Doghouse Gallows
Wat: heavy rock, stoner
Wanneer: zondag 20 november (20:30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Helemaal vanaf de Griekse berg Olympus strijkt Planet of Zeus zondagavond neer in dB’s voor een stevige pot heavy stonerrock waar je broekspijpen van gaan wapperen. Als opwarmer mogen de stadgenoten van Doghouse Gallows uit hun hok komen om flink van zich af te bijten met hun sleazy stonermetal.