Aafke Romeijn en TIAN op nieuwe Kytopia videosessie

Wees erbij op zondagmiddag 10 april

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Wijgert-Jan van As ,

De vorige Kytopia videosessie met Bewilder en Pelvic Fins, gefilmd door filmers van Staplab en 3voor12/Utrecht, staat al even online. Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwe sessie, dit keer met Aafke Romeijn en TIAN.

Een roze pop met een enorme piemel die crowdsurfend de zaal door gaat en Aafke Romeijn zelf met prominent zwangere blote buik. Het was een onalledaags schouwspel dat de Utrechtse zangeres ons voorschotelde bij de albumrelease van haar nieuwe album Je Doet Je Best Maar in EKKO. Waar het vorige album nog hinkte op twee gedachten (pianoballads versus beats) heeft Romeijn er nu duidelijk voor gekozen de traditionele piano te laten voor wat het is en de elektronica vrij spel te geven. Haar buik zal nog ietsje prominenter in beeld zijn als ze een aantal nummers voor onze camera’s ten gehore brengt in Kytopia.

De aanloop naar de EP-release van TIAN, ook in EKKO, verliep niet bepaald vlekkeloos. Oorspronkelijke hoofdact Alexi Lalas zegde af vanwege een ziek bandlid en TIAN promoveerde op het laatste moment van voor- tot hoofdprogramma. Voor TIAN, een samenwerking tussen Yeattem Wong & Dolf Smolenaers (o.a. Silent Runners, Yesterday's Men), was het überhaupt de eerste gezamenlijke liveshow ooit. In deze bezetting zijn ze zo groen als gras, maar zangeres Yeattem heeft al flink wat bagage als oud-studente aan de Rockacademie in Tilburg en als zangeres in zowel gospel- als metalbands. De hoek die nu opgezocht wordt is die van de post-dubstep/r&b/electro.

Jij kunt de opnamen met Aafke Romeijn en TIAN­­ bijwonen. Meld je hier aan voor de videosessies van 10 april. Bekijk ondertussen de vorige sessies met Bewilder en Pelvic Fins hier:


Te zien: Kytopia Sessies met Aafke Romeijn en TIAN, 10 april 2016 v.a. 15.00 uur @ Kytopia